Αλυσοδεμένους και υπό άθλιες συνθήκες κρατούσαν τα μέλη κυκλώματος δουλεμπόρων ως ομήρους μετανάστες από τη Συρία σε σπίτι –φυλακή στο Κορωπί και τους βασάνιζαν για να τους δώσουν χρήματα.

Το θρίλερ πήρε τέλος με την επέμβαση της Αστυνομίας. Η αντίστροφη μέτρηση για την απάνθρωπη δράση της συμμορίας άρχισε όταν δύο από τα θύματα κατάφεραν να λυθούν έπειτα από δύο ημέρες ομηρείας και να αποδράσουν καλώντας σε βοήθεια. Αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σπίτι συνέλαβαν τέσσερα μέλη της συμμορίας και απελευθέρωσαν οκτώ μετανάστες που ήταν δεμένοι με αλυσίδες.

Τη συμμορία συγκροτούσαν οι τέσσερις Πακιστανοί που συνελήφθησαν καθώς και άλλοι τρεις αλλοδαποί που αναζητούνται.

Το κύκλωμα δρούσε οργανωμένα, «φυλακίζοντας» και εκβιάζοντας με συνεχείς ξυλοδαρμούς μετανάστες προκειμένου να τους καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά που έφθαναν και τα 3.000 ευρώ για να τους προωθήσουν παράνομα στην Ιταλία.

Η προσέγγιση των θυμάτων έγινε πριν από λίγες ημέρες από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας και οι δράστες τούς υποσχέθηκαν ότι θα κανόνιζαν τη μεταφορά τους στην Ιταλία. Κατά τη διάρκεια της ομηρείας τους τούς έδιναν ελάχιστο φαγητό και νερό.