Παρασκευάς Αυγερινός

Ιδρυτικό μέλος και στέλεχος του ΠαΣοΚ, υπουργός Υγείας και Πρόνοιας το διάστημα 1981-84, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εργάστηκε για τη μετεξέλιξη της Ευρώπης και για την Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη. Ευρωπαϊστής, μεταρρυθμιστής, παρεμβατικός, παραμένει η ηθική συνείδηση του ιστορικού ΠΑΣΟΚ.

Γιάννης Βούλγαρης

Πολιτικός επιστήμονας, καθηγητής στο Πάντειο, συγγραφέας περισσότερων από επτά βιβλία με κυριότερο αντικείμενο τις περιπέτειες των πολιτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ιδιαιτέρως γνωστός στους αναγνώστες των «ΝΕΩΝ». Πολιτικά δραστήριος στις περιπέτειες της ανανεωτικής Αριστεράς, μεταξύ άλλων ίδρυσε και διηύθυνε επί χρόνια τα ένθετα «Ενθέματα» της εφημερίδας «Αυγή».

Πέτρος Μάρκαρης

Θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής (σημαντικών κειμένων του Μπρεχτ αλλά και του «Φάουστ» του Γκαίτε), σεναριογράφος και συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων που όλα έχουν γίνει μπεστ σέλερ στην Ελλάδα αλλά και στη δύσκολα προσπελάσιμη ευρωπαϊκή αγορά. Κοσμοπολίτης και ενεργός πολίτης, είναι ένας από τους γνωστότερους παγκοσμίως για το έργο τους Ελληνες.

Σταύρος Μπένος

Ως δήμαρχος Καλαμάτας (1979-90) άλλαξε την κατεστραμμένη από τους σεισμούς πόλη. Ως υπουργός στις κυβερνήσεις Σημίτη πιστώνεται κυρίως τη δημιουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. Μέσω του σωματείου Διάζωμα, που ο ίδιος ίδρυσε, εργάζεται για τη διάσωση και την ανάδειξη ξεχασμένων αρχαίων θεάτρων.

Αλέξης Πολίτης

Καθηγητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας, ερευνητής μεταξύ άλλων του δημοτικού τραγουδιού αλλά και όψεων της νεότερης λογοτεχνίας. Εχει γράψει επτά επιστημονικά βιβλία, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες άλλα ενώ έχει υπογράψει πλήθος δοκίμια και σχόλια για την ιστορία, τη φιλολογία, την ανθρωπολογία. Από τους διεισδυτικότερους ανατόμους του ελληνικού εθνικισμού.

Χρήστος Ροζάκης

Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, έχει διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση Σημίτη. Από το 1998 διετέλεσε δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Εχει δημοσιεύσει επτά επιστημονικά βιβλία, συμμετείχε σε πολλά ακόμα ενώ θεωρείται ειδικός στο Δίκαιο της Θαλάσσης και σε ό,τι σχετίζεται με την ΑΟΖ.