Εγκρίθηκε από το τριμελές Εφετείο της Μυτιλήνης το σχέδιο εξυγίανσης της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, η οποία είχε προχωρήσει σε συμφωνία με τους πιστωτές της.

Η δικαστική απόφαση 124/2013, του εφετείου της Μυτιλήνης, επικυρώνει τη συμφωνία εξυγίανσης και κατά προέκταση αποτελεί μια συνιστά μια θετική εξέλιξη για την περαιτέρω πορεία της εταιρείας, σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, καθώς διασφαλίζει την βιωσιμότητα της.

Σημειώνεται πως το Πρωτοδικείο της Μυτιλήνης είχε απορρίψει αρχικά στα μέσα Ιουνίου την αίτηση εξυγίανσης που είχε υποβάλει ήδη από τις 5 Οκτωβρίου 2012 η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ), ύστερα από συμφωνία με τους πιστωτές της.

Το τότε σκεπτικό του δικαστηρίου στηρίχθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος από την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, η ΝΕΛ να μην μπορεί να καλύψει ασφαλιστικές της υποχρεώσεις προς το ΝΑΤ, αλλά και προς τρίτους.

Η ΝΕΛ άσκησε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης και τελικά πέτυχε την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης, έχοντας παράσχει όλες τις σχετικές διαβεβαιώσεις.