Στα καφενεία συζητούν ώς το πρωί οι οπαδοί και ανάμεσα σε καπνούς και σε βρισιές αναζητούν στο σκονισμένο παρελθόν να βρουν τρία πέναλτι σε ένα ματς υπέρ της μιας ομάδας. Στα γρήγορα, ανασύρουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Καστοριά στο Φάληρο. Ο Σαργκάνης έκανε τότε κράτηση στη φανέλα την ερυθρόλευκη με το Νο1 ακυρώνοντας τους Περόνε και Ρόρμπαχ, ενώ το δοκάρι έκανε τον Λεμονή να σκεφτεί την καριέρα του και ως προπονητής… Το ημερολόγιο έγραφε 13 Μαΐου 1979.

Το 1982 η Λεωφόρος ζει ημέρες δόξας με καπετάνιο τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στο τιμόνι, με τον Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο και στο τερέν τον Μπουμπλή που αργότερα ξαναβρήκε τη χαμένη ταυτότητά του και έγινε Ρότσα. Ωραίες ημέρες… μέσα στη νύχτα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός προηγείται από νωρίς και νωρίς, για να μην αγχωθούν τα παιδιά του καπετάν Γιώργη, δίνεται το πρώτο πέναλτι που αναλαμβάνει να εκτελέσει ο θεοσεβούμενος Αγγελος Αναστασιάδης. Η Παναγιά πήγε με το μέρος του Σαργκάνη! Ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και δεύτερο γκολ. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο διαιτητής… Το τρίτο γκολ των Ερυθρολεύκων ακυρώνεται! Ακολουθεί μια προσφορά δύο πέναλτι, που πιάνει τόπο. Και ο Παναθηναϊκός χαμογελάει.

Εναν χρόνο μετά, ο Ολυμπιακός πάλι κερδίζει τρία πέναλτι παίζοντας με τη Δόξα Δράμας για το πρωτάθλημα. Ο Νίκος Αναστόπουλος που είχε βάλει στόχο την τρίτη θέση των ευρωπαίων σκόρερ σούταρε και τα τρία. Το πρώτο το απέκρουσε ο Γρηγοριάδης, το δεύτερο το δοκάρι και το τρίτο έφερε χάλκινο παπούτσι στον Μουστάκια.

Τσάμπιονς Λιγκ 2013: Ο Ολυμπιακός κερδίζει τρία πέναλτι, ευστοχεί στο ένα! Η Ιστορία, προχθεσινή και δεν αξίζει τον κόπο να τη διηγηθούμε. Αξίζει όμως να κλείσουμε με τις διδαχές της (της Ιστορίας).

Ηθικό δίδαγμα, λοιπόν: ο κάθε διαιτητής μπορεί να σου παράσχει τα πάντα, γκολ όμως δεν μπορεί να βάλει!