Βαθιά διαιρεμένοι βγαίνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών από τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας.
Χθες, μειοψηφία περίπου 200 υπαλλήλων (από τους 700-800 που συμμετείχαν στις παλαιότερες συνελεύσεις τους) αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων με δύο νέες 24ωρες απεργίες σήμερα και αύριο, παράλληλα όμως αποδέχθηκε να λάβει σοβαρά υπόψη την απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος για έναρξη μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.
Μάλιστα οι υπάλληλοι αυτοί - υποστηρίζονται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ - κατέθεσαν και μομφή εναντίον της πλειοψηφούσας παράταξης ΑΣΚΠΑ και του προεδρείου του συλλόγου τους, επειδή ζήτησε να επιστρέψουν στις εργασίες τους. Αποτέλεσμα της διχόνοιας ήταν να ανακοινώσει το προεδρείο του συλλόγου τους ότι η συνέχιση της απεργίας δεν έχει πια συνδικαλιστική κάλυψη.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης και με δεδομένο ότι πλέον μόνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μερίδα των διοικητικών εξακολουθεί να επιμένει σε απεργία, ενώ στο ζήτημα έχει επέμβει και εισαγγελέας, είναι πιθανόν την ερχόμενη Δευτέρα να σημάνει η λήξη της ταλαιπωρίας των φοιτητών.
Την ίδια ημέρα εξάλλου, ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης έχει κληθεί από τον εισαγγελέα στο πλαίσιο της έρευνας για τη μη αποτελεσματική στάση που κράτησε στο ζήτημα του κλειστού πανεπιστημίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από