Το ψηφοδέλτιο της Κεντροαριστεράς για τις ευρωεκλογές θα σχηματιστεί χωρίς «εκβιασμούς και αποκλεισμούς», διαβεβαίωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το νέο σχήμα θα κατέβει με την πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μέλος του οποίου είναι το ΠαΣοΚ.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Ανατροπή» και στον Γιάννη Πρετεντέρη άφησε να εννοηθεί ότι στο σχήμα θα είναι ευδιάκριτη και η συμμετοχή του ΠαΣοΚ. «Δεν πρόκειται κανείς να ζητήσει να εξαφανίσει το ΠαΣοΚ», είπε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι όλοι θα μετέχουν «κατά τρόπο ισότιμο». Πρόσθεσε ότι το ψηφοδέλτιο «δεν θα αποτελέσει υπόθεση μιας παρέας ανθρώπων που κάνουν μια συναλλαγή κάτω από το τραπέζι».

Συγχρόνως χαρακτήρισε άψογη την προσωπική του σχέση με τον Φώτη Κουβέλη, επαναλαμβάνοντας ότι στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς είναι όλοι καλοδεχούμενοι. Τόνισε όμως ότι το ΠαΣοΚ γίνεται κουραστικό όταν επαναλαμβάνει την πρόσκληση προς την Αγίου Κωνσταντίνου για συστράτευση.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.Ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να υποβαθμίσει και το θέμα που προέκυψε έπειτα από σχόλιά του στις Βρυξέλλες για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Οταν ρωτήθηκε εάν ο υπουργός Οικονομικών είναι αναντικατάστατος σχολίασε: «Αυτά είναι αστειότητες. Δεν υπάρχει καμιά δήλωση. Υπάρχει μία πλάκα που κάναμε με τους δημοσιογράφους. Αυτά του τα λέω του κ. Στουρνάρα κάθε λίγο και λιγάκι, όταν βρισκόμαστε παρουσία του κ. Σαμαρά».

Για το θέμα των πλειστηριασμών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα θα παραταθεί η πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, όχι όμως του επιτήδειου μεγαλοκαταθέτη και του μεγαλοοφειλέτη που κρύβεται.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όμως σχολίασε ότι ενδιαμέσως υπάρχει ένα θεσμικό σημείο, όπως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για την οποία απαιτούνται τουλάχιστον 180 ψήφοι. «Εκεί χρειάζεται μία μεγάλη συναίνεση», είπε και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να είναι πρόσωπο από την Αριστερά ή μία μεγάλη καλλιτεχνική προσωπικότητα. «Δεν θα ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης μία τέτοια λύση;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.