Την Κρήτη και την Αθήνα επισκέπτεται, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, προκειμένου να συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία για τις περιφερειακές επενδύσεις, στην περίοδο 2014- 2020.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη θα επισκεφθεί την Κρήτη, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και με επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης, ο Χαν, μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, θα παρουσιάσουν το σχέδιο αστικής ανάπτυξης «Έργο Αθήνα».

Το έργο αυτό χαρακτηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως «μεγάλη καινοτομία», καθώς για πρώτη φορά δήμος χρηματοδοτείται απευθείας από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.

Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 72 έργα για την επιχειρηματική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναζωογόνηση της Αθήνας, αλλά και τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.

«Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά ως το τέλος του 2014», όπως δηλώνει στο ΑΠΕ ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Π. Καρβούνης, προσθέτοντας ότι «θα υπάρχει ένα πρόγραμμα για κάθε πολίτη: τον επιχειρηματία, τον καταναλωτή, τον περιπατητή, τον οικογενειάρχη, τον άνεργο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από