Στην Κύπρο βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο των ερευνών της δολοφονίας των δύο μελών της «Χρυσής Αυγής» πριν από ένα μήνα στο Νέο Ηράκλειο.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για «στοχευμένη έρευνα» προκειμένου να συγκεντρωθούν κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση.

Ειδικότερα, στόχος των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής είναι να συγκεντρώσουν πληροφορίες από τον 30χρονο που έχει συλληφθεί για την εκτέλεση, τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα, τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων που ήταν φρουροί γνωστού κύπριου επιχειρηματία, ο οποίος σχετίζεται κυρίως με νυχτερινά κέντρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση του 30χρονου είναι «αρνητική».

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι ο 30χρονος διαθέτει πληροφορίες και γνωρίζει τον δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες κι έχουν στη διάθεσή τους μια σημαντική «εκμυστήρευση» εμπλεκομένου στην υπόθεση ότι «ο 30χρονος είχε ίσως συμμετάσχει σε ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα την περίοδο 2009-2010 κι ανάμεσα σε αυτές στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι ο 30χρονος σε κάποια από αυτές τις ένοπλες επιθέσεις πιθανόν να είχε συνεργασθεί με τον κοντόσωμο δράστη της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο. Παράλληλα φέρεται να του τίθενται ερωτήματα και σε σχέση με νέα στοιχεία που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες.