Με εμφυλιοπολεμική ορολογία και προαναγγελία για νέες επιθέσεις η οργάνωση Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση, με δύο νεκρούς και έναν βαριά τραυματισμένο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου.

Οπως αναμενόταν, την ευθύνη ανέλαβε πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, η οποία όμως –όπως εκτιμάται –είναι φτιαγμένη από «παλιά υλικά». Πολλά στοιχεία τόσο κατά την επίθεση όσο και στον συμβολισμό που συνόδευσε την προκήρυξη (είχε αφεθεί σε σακούλα σκουπιδιών έξω από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής) παραπέμπουν σε παλαιότερες οργανώσεις. Σύμφωνα με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, στη νέα οργάνωση μετέχουν πρόσωπα που έχουν δράσει σε άλλες κατά το παρελθόν. Ο τίτλος της προκήρυξης, «Ανάληψη ευθύνης εκτέλεσης νεοναζί», είναι ενδεικτικός του περιεχομένου. Το κείμενο ήταν αποθηκευμένο σε στικάκι, το οποίο παρέλαβε το απόγευμα του Σαββάτου έπειτα από τηλεφώνημα συντάκτης της ιστοσελίδας zougla.gr. Η τρομοκρατική οργάνωση «υπογράφει» τις «πολιτικές εκτελέσεις των φασιστών-μελών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή που είχαν αναλάβει περιφρούρηση στα γραφεία του βόρειου τομέα Αθηνών, στο Νέο Ηράκλειο», όπως αναφέρει και προσθέτει ότι «η επίθεση έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα». Την επίθεση οι τρομοκράτες την αφιερώνουν «στον κάθε μετανάστη που λοιδορείται, που είναι διαρκής ρατσιστικός στόχος». Ο συντάκτης εκτοξεύει απειλές για αντίποινα και για νέες επιθέσεις: «Αν ο οποιοσδήποτε από εδώ και στο εξής ασκήσει βία εναντίον μεταναστών, εναντίον αριστερών ή αναρχικών, αν επαναληφθεί το οποιοδήποτε ρατσιστικό ή φυλετικό επεισόδιο, την ευθύνη θα λουστεί αποκλειστικά η Χρυσή Αυγή και ας μετακομίσει μέσα στα αστυνομικά τμήματα».

Με υβριστικούς χαρακτηρισμούς απειλεί ότι «η ένοπλη επίθεση-απάντηση στα γραφεία στο Ν. Ηράκλειο είναι η αφετηρία της λαϊκής εξόρμησης για να σταλούν τα νεοναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής εκεί που τους αρμόζει, στα σκουπίδια της ιστορίας». Χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς όπως «απόγονοι του Εφιάλτη, του Πήλιου Γούση και του Νενέκου, οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων της κατοχής, των χιτών, των ταγματασφαλιτών και των δωσίλογων», προσθέτοντας ότι «θα εξοντωθούν και θα σταλούν στις νέες πηγάδες τύπου Μελιγαλά και καμία «δημοκρατική» αστυνομία δεν θα μπορέσει να τους προστατέψει».

Η οργάνωση στέλνει επίσης μήνυμα για νέο κύκλο επιθέσεων και χαρακτηρίζει τα θύματα «αναλώσιμα», προσδιορίζοντας ως πιθανό θύμα στο μέλλον κάθε οπαδό της Χρυσής Αυγής: «Τώρα όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος. Η επιλογή του κάθε ενός να είναι συνοδοιπόρος τους και να παρευρίσκεται είτε πλησίον τους είτε στα γραφεία τους, ας φέρει και τις συνέπειες της ταυτότητας που θα τον χαρακτηρίζει». Προτρέπουν μάλιστα το «ανατρεπτικό κίνημα», «να προβεί στην υλική καταστροφή των υλικών υποδομών της Χρυσής Αυγής και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων της. Σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών, στρατιωτών και κενταύρων». Και καταλήγει: «να τους ανοίγει τα κεφάλια με σφυρί, να τους κόβει προς παραδειγματισμό το χέρι με δρεπάνι». Από τις απειλές δεν λείπουν οι «συνήθεις στόχοι», που είναι οι αστυνομικοί.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αφορμή για επίθεση κατά των κομμάτων, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και των ΜΜΕ αποτέλεσε για τη ΧΑ η προκήρυξη. Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι οι «θρασύδειλοι δολοφόνοι ανήκουν στην εγκληματική ιδεολογική μήτρα της άκρας Αριστεράς» και προσθέτει: «Η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά εξέθρεψε και άφησε ανενόχλητα αυτά τα αποβράσματα να σκοτώνουν, την ώρα που οι υπηρεσίες της αναζητούσαν τα ανύπαρκτα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής».