Με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της εφημερίδας «Η Αυγή» στον γελοιογράφο των «ΝΕΩΝ» Δημήτρη Χαντζόπουλο, το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «κοινό βηματισμό» της σύμπραξης αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους ΑΝΕΛ και στο θέμα της φίμωσης της ελευθεροτυπίας.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον γελοιογράφο των «ΝΕΩΝ» Δημ. Χαντζόπουλο, έχει ως εξής:

«Η επίθεση της ΑΥΓΗΣ, του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ σε γελοιογράφο εφημερίδας δείχνει για μια ακόμη φορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον δημόσιο λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναρωτιόμαστε: το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επεδείκνυε την ίδια ευαισθησία, αν η γελοιογραφία δεν αφορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάποιο άλλο κόμμα ή πρόσωπο; Μάλλον όχι, γιατί αυτό που ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση την ΑΥΓΗ ήταν η διακωμώδηση ενός κατασκευασμένου αλλά αποτυχημένου επικοινωνιακού σόου, κομμένου και ραμμένου για τα δελτία των 8.

Η συμπαράταξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε και στο θέμα της φίμωσης της ελευθεροτυπίας κοινό βηματισμό. Η δεξαμενή της «αντιμνημονιακής» πολιτικής στερεύει και μαζί με αυτή η «αντιμνημονιακή» επιχειρηματολογία. Λογικό είναι μέσα σε αυτή τη σύγχυση να τους απασχολούν «γελοιογραφίες» και όχι τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και της χώρας».