Μεγάλες είναι οι προσδοκίες της Κουμουνδούρου από το ταξίδι-εξπρές του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο, αφού, ακόμα κι αν δεν επιτευχθεί τελικά μια συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών θεμάτων της ΕΕ Ολι Ρεν, οι συναντήσεις με τους Μάρτιν Σουλτς, Χάνες Σβόμποντα και Λάζλο Αντορ θα δώσουν την ευρωπαϊκή πνοή που επιθυμεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες χθες ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματός του να είναι σε επαγρύπνηση καθώς η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι μετά τη Χρυσή Αυγή σειρά θα έχει και ο χώρος της Αριστεράς, στο πλαίσιο της θεωρίας των δύο άκρων. Οπως είπε στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας, «παρά την απομόνωση της Χρυσής Αυγής ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ, οι ακραίοι του Μαξίμου επιμένουν στην επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων. Γιατί το κάνουν αυτό; Προφανής τους στόχος να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό». Ο ίδιος προέβλεψε μάλιστα ότι «έρχεται κοινωνική κόλαση», αφού το Μνημόνιο «όχι μόνο δεν βγαίνει αλλά απειλεί με κατάρρευση την κοινωνία».
Η εκτίμηση που μετέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στους βουλευτές είναι ότι η κυβέρνηση «επενδύει στη στρατηγική της έντασης» και για τον λόγο αυτόν κάλεσε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας να «διεκδικήσουν ερείσματα» στις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις «όλου του πολιτικού φάσματος», φράση η οποία δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στην πλευρά της μειοψηφίας του κόμματος (Αριστερή Πλατφόρμα). Η πλευρά της μειοψηφίας, η οποία παραμένει σταθερή στη θέση της για συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ μόνο με δυνάμεις της Αριστεράς, δεν αντέδρασε, αλλά η φράση του επικεφαλής του κόμματος προκάλεσε έντονη αμηχανία σε μέλη της καθώς φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για ευρύτερες συμμαχίες μελλοντικά.
Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πάντως ετοιμάζεται να αναζητήσει ερείσματα και στον χώρο της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, μέσω των συναντήσεων με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα. Κατά τις επαφές αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματός του για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας και θα «ξορκίσει» κάθε υπόνοια που υπάρχει στα «σαλόνια των Βρυξελλών» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με την βία και υποκινεί κινητοποιήσεις.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από