Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το αντιφασιστικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές, που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι από τα Προπύλαια, κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος, όπου αργότερα θα δοθεί και συναυλία.

Κλειστοί είναι οι γύρω δρόμοι.

Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, μαθητές και σπουδαστές, όλοι οι συγκεντρωμένοι, φωνάζουν συνθήματα ενάντια στον φασισμό και την Χρυσή Αυγή.

Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιείται και στην Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Και εκεί θα ακολουθήσει συναυλία.

Σήμερα, Τετάρτη, στις 18:00, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κόμματα και φορείς καλούν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Περίπου την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη (Αγαλμα Βενιζέλου), Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.

Νωρίτερα, στις 12:00 στα Προπύλαια το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί αντιφασιστική συγκέντρωση και θα ακολουθήσει συναυλία στις 14:00 στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ στον ίδιο χώρο θα γίνει και συναυλία στις 14:00. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ώρα σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Με εντολή της αστυνομίας κλειστοί από τις 11:30 θα είναι οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός».

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο πλαστή αφίσα, που καλεί αύριο, Τετάρτη σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και σε πορεία στη Μεσογείων, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

«Η περίεργη αυτή αφίσα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και στόχος της είναι να υποδαυλίσει τη λογική των δύο άκρων που τάχα συγκρούονται μεταξύ τους. Κάνουμε σαφές ότι κάθε είδους σχέδιο των σκοτεινών μηχανισμών και παρακρατικών κύκλων θα πέσει στο κενό. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αγνοήσουν τις προβοκάτσιες και να συμμετάσχουν μαζικά και ειρηνικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση των συνδικάτων την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μμ στο Σύνταγμα, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.