Μεγαλώνει η αφρικανική παροικία στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός μετά την απόκτηση των Μπονγκ (Καμερουνέζος), Ολαϊτάν (Νιγηριανός), Μετζανί (Αλγερινός) αναμένεται να ανακοινώσει τις μεταγραφές των Ντινγκά(Κονγκολέζος), Γιαταμπαρέ (από το Μάλι).

Ο 24χρονος αμυντικός μέσος Ντελβίν Ντινγκά θα υποβληθεί το Σάββατο σε ιατρικές εξετάσεις και πιθανότατα εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η απόκτηση του από τον Ολυμπιακό με την μορφή δανεισμού. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν έρθει σε συμφωνία με τη Μονακό για τον μονοετή δανεισμό του παίκτη με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2014. Σε περίπτωση που οι νταμπλούχοι θέλουν να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Ντινγκά θα πρέπει να καταβάλουν στη Μονακό 2,5 εκατ. ευρώ. Ο Ντινγκά που είναι κλασικό 6άρι πήγε στον Ολυμπιακό με εισήγηση του Κριστιάν Καρεμπέ. Ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ συνόδευσε τον Κονγκολέζο στην Αθήνα(έφθασε λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Παρασκευής) και είναι εκείνος που έκανε τις ενέργειες του δανεισμού του από τους Μονεγάσκους.

Εξάλλου την καριέρα του στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει ο 25χρονος μέσος της Μπαστιά Σαμπού Γιαταμπαρέ. Οι Γάλλοι αναφέρουν ότι η μεταγραφή έφθασε στο ποσόν των 2,5 εκατ. ευρώ και ο αμυντικός μέσος από το Μάλι θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο στους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Γιαταμπαρέ είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή της Μπαστιά για τον εντός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου στο Σαμπιονά με την Τουλούζ. Ωστόσο τη θέση του πήρε ο Λουντοβίκ Ζενέστ και ο Γιαταμπαρέ θα ανοίξει νέα σελίδα στην καριέρα του.

Η Μπαστιά ανακοίνωσε επίσημα στην ιστοσελίδα της την παραχώρηση του Σαμπού Γιαταμπαρέ. «Ο Σαμπού Γιαταμπαρέ αποχωρεί από τη Μπαστιά έχοντας παίξει σε 32 επίσημα ματς. Ο διεθνής παίκτης από το Μάλι θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και ο σύλλογος θα βάλει στα ταμεία του 2,2 εκατ. ευρώ, καθαρά. Αν και είχε συμβόλαιο ως το 2015, ο Γιαταμπαρέ φόρεσε τη μπλε φανέλα ένα χρόνο. Μετά από μια πετυχημένη σεζόν το νούμερο 22 πάει στην Ελλάδα όπου τον περιμένουν νέες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης είχε μιλήσει για ακόμα μία μεταγραφή-έκπληξη και όπως φαίνεται στο στόχαστρο είναι ο μεσοεπιθετικός Γιοάν Μολό. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ρίξει τα δίχτυα τους στη Γαλλία εδώ και ένα μήνα, όμως οι απαιτήσεις της Νανσί ήταν πολύ υψηλές(περίπου 5 εκατ. ευρώ). Τις τελευταίες ημέρες ο Τύπος στη Γαλλία σημειώνει ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει εκ νέου την περίπτωση του Μολό.

Η πιθανή μεταγραφή του Μολό στον Ολυμπιακό έχει σχέση με τον Γιάννη Φετφατζίδη. Σε περίπτωση που ο 23χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός πάρει μεταγραφής το Καμπιονάτο, τότε οι Ερυθρόλευκοι αναμένεται να κάνουν κινήσεις για να ενισχύσουν τις πτέρυγες. Για τον Φετφατζίδη έχει ενδιαφερθεί η Τζένοα με πρόταση που ανέρχεται στο ποσόν των 4 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά τον Ράφικ Τζιμπούρ θεωρείται ξένο σώμα στον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι κάνει προπονήσεις(μόνος του) στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Μίτσελ δεν τον υπολογίζει στο ρόστερ και το γυαλί έχει ραγίσει προς το τέλος της περσινής σεζόν όταν ο ισπανός τεχνικός ήρθε σε κόντρα με τον Αλγερινό ο οποίος ήθελε να πάρει τη φανέλα του βασικού … στο σπίτι του.