Κέρδη 344 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ανακοίνωσε ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας για το πρώτο εξάμηνο του 2013. Το ίδιο διάστημα πέρυσι η τράπεζα είχε ανακοινώσει ζημιές 1,894 δισ. ευρώ, καθώς συμπεριέλαβε το κόστος από το κούρεμα των ομολόγων. Ειδικά για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 317 εκατ. ευρώ, καθώς περιλαμβάνουν θετικό αναβαλλόμενο φόρο ύψους 208 εκατ. ευρώ αλλά και περαιτέρω απομείωση της συμμετοχής της ΕΤΕ στη Eurobank ύψους 17 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία Finansbank, η οποία κατέγραψε κέρδη 332 εκατ. ευρώ, ενώ οι θυγατρικές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη συνέβαλαν με κέρδη 6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 13 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η θετική πορεία των αποτελεσμάτων της ΕΤΕ επιβεβαιώνει την ικανότητά της να υλοποιήσει τη στρατηγική της κάτω από δύσκολες συνθήκες, έχοντας αντιμετωπίσει αποτελεσματικά βασικές της προκλήσεις. Κύριο μέλημα της σημερινής Διοίκησης είναι να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες του Ομίλου, στηριζόμενη στα σημαντικά πλεονεκτήματά του. Βάσει των παραπάνω, η ΕΤΕ βρίσκεται σε θέση να ανταποκριθεί πάλι στην εθνική πρόκληση της χρηματοδότησης της ανάκαμψης και της στήριξης της ελληνικής επιχείρησης και κοινωνίας».