Στον προκάτοχό της, σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ, επιδιώκει να μεταφέρει την ευθύνη για την κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ, ενόψει των εκλογών η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δηλώνοντας ότι «δεν έπρεπε να επιτρέψει στην Ελλάδα να μπει στην ευρωζώνη».

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση μπροστά σε περίπου 1.000 υποστηρικτές της η Μέρκελ δήλωσε: «Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να μπει στο ευρώ. Ο Καγκελάριος Σρέντερ δέχτηκε την είσοδο της Ελλάδας και αποδυνάμωσε το Σύμφωνο Σταθερότητας. Και οι δύο αποφάσεις ήταν θεμελιωδώς λανθασμένες και ήταν η αφετηρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα» πρόσθεσε η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας επανέλαβε την επιθυμία της να δει ένα ισχυρό ενιαίο νόμισμα, αλλά προειδοποίησε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μεταρρυθμίσεων στις χώρες που παλεύουν, όπως η Ελλάδα.

«Το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα. Για αυτό το λόγο, έχουμε δείξει αλληλεγγύη, αλλά η αλληλεγγύη πάντα συνδέεται με την ευθύνη για μεταρρυθμίσεις στις χώρες που βιώνουν την αλληλεγγύη μας» τόνισε η Μέρκελ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από