«Καλλονή» η Αθλητική Ενωση Λεκανοπεδίου πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στη Σουπερλίγκα, θριαμβεύοντας εκτός έδρας με 2-0 απέναντι στον άσχημο Αρη.

Αποδοκιμασίες κατά του Γιάννη Χατζηνικολάου πυροδότησε το αποτέλεσμα. Ο προπονητής του Αρη απάντησε με καθησυχαστικές δηλώσεις στην αίθουσα Τύπου, αλλά η εμφάνιση χθες δεν ήταν ανάλογη της αισιοδοξίας του.

Το κλίμα στο Κλεάνθης Βικελίδης το επιβάρυνε και ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ο Αρης μετράει δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές, με προβληματικές εμφανίσεις απέναντι σε νεοφώτιστους αντιπάλους (Απόλλωνας, Καλλονή). Εύλογα άπαντες διακρίνουν στον ορίζοντα ψυχοφθόρα σεζόν.

Αν αιτία της περυσινής σεζόν ήταν η ανώμαλη κατάσταση εντός και στα πέριξ του συλλόγου, εφέτος επανήλθε η ομαλότητα αφού υλοποιήθηκαν ο προγραμματισμός και η προετοιμασία με τους διαθέσιμους πόρους.

Ο Χατζηνικολάου κατάλαβε το πολύ βαρύ κλίμα και προσπάθησε αμέσως αναστροφή δηλώνοντας: «Δεν χρειάζεται πανικός και άγχος. Είμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική. Θα σας παρακαλούσα να ρίξετε τους τόνους. Ολοι αυτοί που χαίρονται να είναι ο Αρης σε ανακατωσούρα δεν θα βρουν πρόσφορο έδαφος. Η ομάδα δεν θα κινδυνεύσει. Αυτοί που θέλουν να δουν όσα έγιναν πέρυσι στην ΑΕΚ, δεν θα χαρούν. Η ομάδα έχει μέταλλο, πάρα πολύ οικογενειακό κλίμα και κόσμο που την αγαπάει πραγματικά. Οσοι προσπαθούν να φέρουν τον αρνητισμό και τον πανικό θα διαψευστούν».

Βέβαια, οι φορείς του αρνητισμού, τουλάχιστον με βάση τη χθεσινή εμφάνιση, έχουν αφορμές καθώς ο Αρης δεν είχε προτάσεις και ιδέες για να σπάσει την αμυντική γραμμή της Καλλονής.

Το αμυντικό έργο των φιλοξενουμένων ευνόησε το χρονικό σημείο (11′) του γκολ του Αναστασιάδη, ο οποίος αξιοποίησε με κεφαλιά την κακή έξοδο του Διούδη.

Ο Χατζηνικολάου προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα αλλάζοντας στη διάρκεια του αγώνα θέσεις στους Ουντόζι, Μανιά και Τάτο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το πρόβλημα των Κίτρινων ήταν η έλλειψη ηγέτη στον χώρο του κέντρου και η ανυπαρξία ιδεών στην ανάπτυξη.

Αν κάποιος παίκτης άρεσε και χειροκροτήθηκε, ήταν ο Ηλίας Σταυρόπουλος. Μάλιστα, η απόδοσή του επισημάνθηκε από τον Ματζουράκη: «Μου άρεσε πάρα πολύ αυτός ο πιτσιρίκος, ο Σταυρόπουλος. Είναι ωραίο ταλέντο και του εύχομαι καλή πορεία. Πρέπει να τον προσέξουν».

Ενδιαφέρουσα είναι η άποψη του προπονητή της Καλλονής για τον Αρη. Αν και δεν ήθελε να μπει στον τομέα δουλειάς του συναδέλφου του, είπε: «Ο Αρης ήταν καλός αντίπαλος στο τελευταίο τέταρτο. Πίεσε να ισοφαρίσει και εμείς κάναμε το λάθος να οπισθοχωρήσουμε. Πάντως, παρουσίασε σημάδια κόπωσης πολύ πριν από εμάς».

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα του Μανιά να χάνει αγκομαχώντας στο δεύτερο ημίχρονο στις προσωπικές μονομαχίες από τον Αναστασιάδη.

Ο κεντρικός αμυντικός της Καλλονής ήταν η ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας του. Εκτός από το καθοριστικό πρώτο γκολ, ήταν επιβλητικός στην άμυνα. Το δεύτερο γκολ σημείωσε σε αιφνιδιασμό με σουτ μέσα από την περιοχή ο Γκαρσία στην εκπνοή.

Αυτόματα η διαφαινόμενη νίκη της Καλλονής πήρε θριαμβευτικό χαρακτήρα ενώ ο Αρης βυθιζόταν στο άγχος και στον αρνητισμό.

ΑΡΗΣ: Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Πουλίδο (73′ Ηρακλής), Τάτος, Ουντόζι, Τσουμάνης (61′ Κοτσαρίδης), Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος, Μανιάς, Ελσνερ (58′ Αγγελούδης).

ΑΕΛ ΚΑΛΛΛΟΝΗΣ: Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Πίντο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Αλβες (84′ Γκάσιτς), Φαρία, Λεοζίνιο, Γκαρσία, Μανούσος (88′ Γάλας), Καζάκης (78′ Σιλιγαρδάκης).