Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στην Ελλάδα, αλλά υπόσχονται κάτι που θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά. Οι Scorpions κάνουν μια αναδρομή στην πορεία τους αλλά και παίζουν σε παγκόσμια πρώτη τις νέες συνθέσεις τους unplugged. Στις 11, 12 και 14 Σεπτεμβρίου στον Λυκαβηττό. Οι τρεις συναυλίες θα ηχογραφηθούν και θα κυκλοφορήσουν στη σειρά MTV Unplugged Live.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι φαν τους στην Ελλάδα όταν ήρθαν πριν από δύο χρόνια στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ήταν υπέροχες. Το παριζιάνικο συγκρότημα Nouvelle Vague  υπόσχεται μία ακόμη ονειρική βραδιά στον ίδιο χώρο, στις 13 Σεπτεμβρίου.

Οκτώ τραγουδιστές, δύο τραγουδίστριες και έξι μουσικοί θα βρεθούν στη σκηνή του Ηρωδείου στις 26 Σεπτεμβρίου. Οι Gregorian, ντυμένοι ως μοναχοί του Μεσαίωνα, τραγουδούν με τον δικό τους τρόπο από Eurythmics και Πίτερ Γκάμπριελ μέχρι Metallica.

Και αυτό προτού οι παλιοί γνώριμοι και αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Buena Vista Social Club, από τις επιλογές και παραγωγές του Ράι Κούντερ, έρθουν ξανά ύστερα από χρόνια (μετρώντας βέβαια κάποιες απώλειες, όπως του Ρούμπεν Γκονσάλες και του Κομπάι Σεγούντο) για να μας θυμίσουν πόσο μας συγκινούν οι ρυθμοί της Κούβας. Με πρώτη και καλύτερη την αειθαλή Ομάρα Πορτουόντο και συνοδοιπόρο τον Ελιάντ Οτσόα, στις 13 Νοεμβρίου στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ, στο πλαίσιο του φετινού Cuba Festival της Αθήνας. Και μάλιστα με μία προσφορά: με ένα εισιτήριο μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει και τη συναυλία ενός θρύλου της ισπανικής σκηνής, του Ντιέγο ελ Σιγάλα, στο πλαίσιο του Espana Festival, στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.