Μια ολόκληρη ψηφιακή πόλη στη διάθεσή σας, για να την εξερευνήσετε και να την… καταστρέψετε. Υπερφυσικές δυνάμεις και κακοί βγαλμένοι από τη νοσηρή φαντασία των προγραμματιστών. Και κυρίως, αρκετές δόσεις χιούμορ, που θα σας κάνουν να γελάτε μόνοι σας στην καρέκλα σας.

Αυτή είναι η συνταγή της τέταρτης συνέχειας στην «οικογένεια» των Saints Row, που αλλάζει τα δεδομένα σε σχέση με τους προκατόχους της, διατηρώντας όμως τα στοιχεία που έχουν κάνει τα προηγούμενα παιχνίδια τόσο δημοφιλή.

Ξεκινώντας από την υπόθεση, αφού καταφέρατε να γίνετε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στο τέλος του προηγούμενου παιχνιδιού, τώρα βρίσκεστε αντιμέτωπος με μια εξωγήινη απειλή! Οι κακοί εξωγήινοι λοιπόν καταφέρνουν να σας παγιδέψουν σε μια ψηφιακή εκδοχή της πόλης, στην οποία όμως –όπως ο Neo στον κόσμο του Matrix –έχετε υπερφυσικές δυνατότητες. Ετσι, για παράδειγμα, μπορείτε να τρέχετε πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα, να πηδάτε σε ύψος 15 ορόφων και να προσγειώνεστε χωρίς να πάθετε τίποτε, αλλά και να κατατροπώνετε τους εχθρούς σας μόνο με τη δύναμη της σκέψης. Ολο αυτό το σκηνικό δημιουργεί το υπόβαθρο για ιδιαίτερα καινοτόμες, αλλά και εξαιρετικά χιουμοριστικές αποστολές. Καθώς προχωράτε στο παιχνίδι ξεκλειδώνετε και νέες δυνάμεις για τον πρωταγωνιστή, καθώς και πολλά και διαφορετικά όπλα που κάνουν τις μάχες πιο ενδιαφέρουσες. Οι αποστολές που σας δίνει ο κακός εξωγήινος έχουν ποικιλία αλλά και αρκετό χαβαλέ και υπάρχουν φάσεις που θα γελάτε μόνος σας μπροστά στην οθόνη με όσα διαδραματίζονται στο παιχνίδι. Η πόλη είναι καλοφτιαγμένη και όσοι έχουν παίξει τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς δεν θα δυσκολευθούν να προσανατολιστούν. Καθώς όμως είναι ψηφιακή, ο κακός εξωγήινος έχει φροντίσει να είναι πάντα σκοτεινή, δίνοντας έτσι έναν πιο μουντό χαρακτήρα στο παιχνίδι. Ενδιαφέρον έχουν και οι άλλες προσωπικότητες που θα συναντήσετε στον κόσμο, όχι μόνο γιατί θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις ικανότητές σας και να ολοκληρώσετε τις αποστολές, αλλά και γιατί θα σας κάνουν να γελάσετε σε πάμπολλες περιπτώσεις.

Συνολικά, το Saints Row 4 είναι ένα καλοφτιαγμένο παιχνίδι, το οποίο διατηρεί τα βασικά στοιχεία των προκατόχων του, προσθέτει όμως τις υπερφυσικές δυνάμεις ώστε να δίνει μια εντελώς διαφορετική τροπή στο gameplay. Αυτή ακριβώς η καινοτομία το κάνει ενδιαφέρον, τόσο για τις «παλιοσειρές» της οικογένειας των παιχνιδιών, όσο και για εκείνους που θα θελήσουν να ασχοληθούν μαζί του για πρώτη φορά. Το gameplay είναι αρκετά ενδιαφέρον, χάρη κυρίως στην ποικιλία των αποστολών και τον χιουμοριστικό χαρακτήρα του. Οι μάχες δεν είναι επικές ή ιδιαίτερα έξυπνες, αλλά με τις ικανότητες του ήρωα και τα νέα όπλα που έχει στη διάθεσή του σίγουρα δεν μπορούν να θεωρηθούν ανιαρές. Με λίγα λόγια, οι φίλοι της σειράς αλλά και όσοι θέλουν ένα χαλαρό action game με πολύ χιούμορ θα το απολαύσουν.