Υποχρεωτικό εισιτήριο 25 ευρώ για τη νοσηλεία θα πληρώνουν από το 2014 οι ασθενείς που εισάγονται στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό ορίζει ο εφαρμοστικός νόμος του Μνημονίου και οι δανειστές της χώρας προσδοκούν ότι το μέτρο αυτό θα αποδώσει 114 εκατ. ευρώ.  Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης (φωτογραφία αριστερά) εξέφρασε χθες επιφυλάξεις τόσο για την αποτελεσματικότητα όσο και για την ορθότητα της εφαρμογής του μέτρου, σημειώνοντας ότι η εκτίμηση της τρόικας είναι «λίγο υπερβολική».
Στο πλαίσιο αυτό, στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι η διαπραγμάτευση με τους τεχνοκράτες σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη μνημονιακή δέσμευση, με το επιχείρημα ότι οι δαπάνες του ΕΣΥ έχουν μειωθεί κατά 80 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, σε ευρωπαϊκό θέμα ανάγει ο κ. Γεωργιάδης το κόστος της νοσηλείας των παράνομων μεταναστών στα δημόσια νοσοκομεία.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις η  νοσοκομειακή περίθαλψη των μη νόμιμων μεταναστών που ζουν στη χώρα μας κοστίζει στο ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ ετησίως.
«Ολοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε τη νοσηλεία σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά το κόστος αυτής της νοσηλείας δεν μπορεί να το επιβαρύνεται μόνο ο έλληνας φορολογούμενος. Είναι ένα ευρωπαϊκό θέμα», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από