Διευκρινίσεις για τις μετατάξεις ζητούν από το υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικοί εικαστικών μαθημάτων. Και αυτό διότι –όπως εξηγούν –η διαδικασία της υποχρεωτικής μετάταξης έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά και έντονη ανησυχία στους εκπαιδευτικούς. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ειδικότητα εκπαιδευτικών είναι μία από αυτές που εντάσσονται στις υποχρεωτικές μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων ζητεί να μάθει από το υπουργείο τι απέγινε με τις προαιρετικές μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια που είχαν γίνει αρκετούς μήνες νωρίτερα, με εγκύκλιο υπογεγραμμένη από τον τότε υφυπουργό Θ. Παπαθεοδώρου. Είχαν κληθεί να υποβάλουν αίτηση μετάταξης από 21/3 έως 2/4, εφόσον το επιθυμούσαν.

Το υπουργείο Παιδείας πάντως, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, διευκρινίζει ότι οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υποβάλλουν αίτηση μετάταξης με τη διαδικασία που έχει ανακοινωθεί μπορούν «να μεταβούν σε οποιαδήποτε διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να δηλώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής αίτησής τους και να διαπιστωθεί η ταυτοπροσωπία έως την Παρασκευή 23/8/2013 και ώρα 15.00».