Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα με τον εντονότερο τρόπο την προσφυγή του αιγυπτιακού στρατού στη βία εναντίον των διαδηλωτών και διακήρυξε ότι διαφωνεί με την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών στην Αίγυπτο», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, καλώντας τον αιγυπτιακό στρατό να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων από το Έντγκαρταουν, στο Μάρθας Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης, όπου περνά τις καλοκαιρινές διακοπές του ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Έρνεστ κάλεσε επίσης τους στρατιωτικούς ηγέτες της Αιγύπτου να σεβαστούν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του αιγυπτιακού λαού.

Ο Έρνεστ είπε ότι το μόνο που θα επιτευχθεί με τη βία είναι να καταστεί πιο δύσκολη η επιστροφή στο δρόμο για την ειρήνη και τη δημοκρατία.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ενημερώνεται για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο από τη σύμβουλό του σε θέματα εθνικής ασφάλειας Σούζαν Ράις η οποία τον συνοδεύει στις διακοπές του, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.