Από την Κρήτη, από κυκλώματα λαθρεμπόρων όπλων που δρουν στο νησί, προερχόταν – όπως όλα δείχνουν – ο βαρύς οπλισμός που κατασχέθηκε στο φουσκωτό-πλωτό οπλοστάσιο το οποίο εντοπίσθηκε ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Χίου. Στο φουσκωτό επέβαιναν δύο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία. Τη διαδρομή του οπλισμού αποκάλυψε η βαλλιστική εξέταση στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών.

Το ένα από τα δύο πιστόλια των 9 mm «μίλησε», καθώς όπως προέκυψε είχε χρησιμοποιηθεί από άγνωστο δράστη σε ένοπλη επίθεση που είχε γίνει με στόχο κρεοπωλείο στις 6 Απριλίου 2004 στα Χανιά. Η επίθεση στο κρεοπωλείο – δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία – είχε γίνει από αγνώστους και είχε αποδοθεί σε διαφορές.

Το όπλο μέσα από κανάλια κυκλωμάτων, όπως όλα δείχνουν, έφθασε μέχρι το οπλοστάσιο των Τούρκων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο βαρύς οπλισμός (ανάμεσα και δύο αντιαρματικές ρουκέτες) επρόκειτο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να μεταφερθεί στην Τουρκία. Η βαλλιστική εξέταση στο όπλο έδωσε άλλο ένα σημαντικό στοιχείο στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που συνεχίζει τις έρευνες για να εντοπίσει την πηγή και το κύκλωμα της προμήθειας του οπλισμού.