Εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες από τους οποίους εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της κατασκευής ή τοποθέτησης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 9 ατόμων, για απάτη και πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Ως αρχηγικό μέλος της σπείρας συνελήφθη στη Λάρισα 40χρονος, που είχε συστήσει εταιρεία στην οποία εμφανιζόταν ως Πρόεδρος.

Υποσχόμενος την ανάληψη έργου κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων ή τοποθέτησης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε διάφορες περιοχές πανελλαδικά, έπειθε πολίτες να του καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά ως αρχικό κεφάλαιο, υπογράφοντας συμφωνητικά-συμβάσεις, χωρίς ωστόσο ουδέποτε να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν τα υποτιθέμενα αυτά έργα.

Για τον σκοπό αυτό τα μέλη της οργάνωσης είχαν νοικιάσει γραφεία στην Αθήνα, την έδρα των οποίων μετέφεραν κατά καιρούς ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους. Είχαν δε διακριτούς ρόλους και εμφανίζονταν στους υποψήφιους πελάτες ως οικονομικοί ή εμπορικοί διευθυντές, δικηγόροι, μηχανικοί ή εργαζόμενοι της εταιρείας και τους διαβεβαίωναν για την πρόοδο των εργασιών και την πορεία του έργου.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση, από τις αρχές του 2012, συνολικά 17 πολιτών, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά 567.018 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.