Ολα άρχισαν στα τέλη Ιουλίου, όταν κάποιος εμφανίσιμος νέος μπήκε σε ένα καφέ της αλυσίδας Tim Hortons στο Εντμοντον και πλήρωσε 895 καναδέζικα δολάρια (645 ευρώ) για να κεράσει καφέ όσους ήταν ήδη στο κατάστημα και όσους θα έρχονταν κατόπιν. Συνολικά 500 πελάτες! Δύο ημέρες αργότερα ο μυστηριώδης νέος κέρασε 500 καφέδες σε ένα άλλο κατάστημα της αλυσίδας, στο Κάλγκαρι. Και λίγες ημέρες αργότερα, κέρασε άλλους 1.000 καφέδες. Πεντακόσιους σε Tim Hortons στην Οτάβα και άλλους τόσους στο Τορόντο.

Ποιος είναι άραγε αυτός ο καλός Σαμαρείτης; Ο ίδιος, στα καταστήματα απ’ όπου πέρασε, αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του και τον λόγο για τον οποίο κερνά τους καφέδες. Φυσικά τα σενάρια οργιάζουν στον Καναδά. Οι κακές γλώσσες λένε ότι πρόκειται για διαφημιστική καμπάνια της καναδικής αλυσίδας καφενείων, που πασχίζει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό της αμερικανικής Starbucks. Διότι τα Starbucks σερβίρουν σαφώς φθηνότερο καφέ, με μόλις 1 καναδέζικο δολάριο (0,72 ευρώ) –η Tim Hortons χρεώνει 1,28 ευρώ.

Εκπρόσωπος της Tim Hortons διέψευσε κάθε σχέση της εταιρείας με τα κεράσματα. Δεν έγινε απολύτως πιστευτός. Το εντυπωσιακό είναι όμως ότι ο χουβαρντάς νέος βρήκε μιμητές! Μια κυρία από το Εντμοντον ονόματι Μόνικα Κάβανα (αυτή αποκάλυψε το όνομά της), καθώς και ένας ραδιοφωνικός σταθμός, έχουν κεράσει τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες καφέδες! Εξαιρετική μόδα! Μακάρι να φθάσει και στη βυθισμένη στην ύφεση και την ανεργία Ελλάδα. Αλλά υπό τον όρο ότι οι αλυσίδες θα ρίξουν τις τιμές σε επίπεδα Καναδά. Τώρα που μειώθηκε και ο ΦΠΑ στην εστίαση…