Η ιταλική οικονομική αστυνομία «Guardia di Finanza» ολοκλήρωσε την εναέρια επιχείρηση για τη φωτογράφιση όλων των περιοχών, όπου καλλιεργείται κάνναβη, σε όλη την Αλβανία.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα, ο επικεφαλής τον εναέριων δυνάμεων της «Guardia di Finanza», Στέφανο Μπαστόνι δήλωσε ότι «αεροσκάφη με προηγμένη τεχνολογία έχουν ανακαλύψει εκατοντάδες εκτάσεις κάνναβης. Μόνο στο περιβόητο χωριό Λαζαράτι (κοντά στα ελληνο-αλβανικά σύνορα), σύμφωνα με τη βιντεοσκόπηση, η παραγωγή αναμένεται να φτάσει έως και 900 τόνους, αξίας περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ο ίδιος παρουσίασε στους δημοσιογράφους τα εναέρια βίντεο, που καταγράφουν τις εκτάσεις με καλλιέργειες χασισόδεντρων σε όλη την Αλβανία.

Στο μεταξύ, ο γενικός διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας Χίσνι Μπουργκάι δήλωσε ότι «προβληματικές περιοχές για την καλλιέργεια χασισόδεντρων παραμένουν η Αυλώνα, η Σκόδρα, το Αργυρόκαστρο, τα Τίρανα και το Δυρράχιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το 2012 κατασχέθηκαν 7 τόνοι χασίς, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου προοριζόταν για την αγορά της Ελλάδας».