Η σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή του ανθρώπινου είδους ήταν ταχύτατη και εξαιρετικά βίαιη. Η πανδημία επεκτάθηκε σχεδόν σε ένα βράδυ. Ο στρατός αλλά και οι επιστήμονες αποδείχθηκαν ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τις ορδές των ζόμπι. Και ο πολιτισμός όπως τον γνωρίζουμε σήμερα καταστράφηκε σε λίγα μόνο 24ωρα. Οι επιζήσαντες πλέον έχουν χάσει κάθε έννοια ηθικής, φραγμών και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή. Μερικές φορές, αναρωτιέσαι αν τελικά ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι τα ζόμπι ή οι επιζήσαντες άνθρωποι. Σε αυτό το καθόλου φιλικό περιβάλλον διαδραματίζεται η ιστορία του The Last Of Us. Σαφώς δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, μια και τα ζόμπι και η προσπάθεια επιβίωσης σε έναν εφιαλτικό κόσμο έχουν κυριαρχήσει τελευταία σε βιντεοπαιχνίδια, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Το The Last of Us όμως καταφέρνει να μεταφέρει με μεγάλη επιτυχία την ατμόσφαιρα και την αγωνία των πρωταγωνιστών, χτίζοντας έναν εξαιρετικά ρεαλιστικό κόσμο αλλά και πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

Αναλαμβάνετε τον ρόλο του Joel, ενός ιδιαίτερα κυνικού επιζήσαντος, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει κανέναν ηθικό φραγμό στις πράξεις του και δείχνει να έχει μάθει τον τρόπο να επιβιώνει – διά της βίας – σε έναν τόσο εχθρικό και εφιαλτικό κόσμο. Οταν όμως ο Joel θα γνωρίσει την Joel, μια έφηβη που έχει περισσή σοφία και γνώση σε σχέση με την ηλικία της, η αντίληψή του θα αλλάξει άρδην. Και διαπιστώνοντας ότι η Joel κρατά το κλειδί για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να την κρατήσει ασφαλή σε μια περιπέτεια που εκτείνεται σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Η έντονη δράση, η βία, αλλά και η διαρκής αγωνία είναι βασικά χαρακτηριστικά στο The Last Of Us. Ο παίκτης έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο, καθώς όπου δεν παραμονεύουν τα ζόμπι καραδοκούν οι επιζήσαντες, κατά κανόνα με κακές διαθέσεις. Πέρα όμως από τη δράση, το παιχνίδι χτίζει ιδιαίτερα πειστικούς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, η ιστορία των οποίων είναι καθηλωτική, επιτρέποντας στον παίκτη να ξεπεράσει τον σκόπελο του γραμμικού gameplay. Με όμορφα γραφικά, ταιριαστούς ήχους και πολύ προσεγμένο soundtrack, το παιχνίδι κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον καθώς ξεδιπλώνεται η ιστορία και οι χαρακτήρες γίνονται πιο ενδιαφέροντες. Ταυτόχρονα, αν θέλετε μια γερή δόση δράσης, υπάρχει πάντα η εκδοχή του Multiplayer όπου το πιστολίδι είναι αδιάκοπο και οι παίκτες πεθαίνουν μαζικά, μια και σε έναν κόσμο γεμάτο ζόμπι το προσδόκιμο όριο ζωής δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλο.

Αν λοιπόν σας αρέσει το μετα-αποκαλυπτικό περιβάλλον με τις ορδές από τα ζόμπι και δίνετε βάση στους χαρακτήρες μιας ιστορίας και όχι σε έναν «ανοιχτό» κόσμο, το The Last of Us είναι σίγουρο ότι θα σας ικανοποιήσει, κρατώντας σας παρέα για πολλά, ζεστά καλοκαιρινά βράδια.