Ο Τίτο Βιλανόβα ετοιμάζεται να δώσει ακόμα μία μάχη με τον καρκίνο. Αύριο θα οδηγηθεί και πάλι στο χειρουργείο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η θεραπεία με ακτινοβολία και χημειοθεραπεία, μόνο που αυτή τη φορά θα γίνει στη Βαρκελώνη και δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη.

Ο Βιλανόβα ευχαρίστησε την Μπαρτσελόνα όπως και όλους αυτούς που του έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης, με μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή που αναρτήθηκε στην επίσημα ιστοσελίδα της ομάδας.

«Ευχάριστω Μπαρτσελόνα. Σας ευχαριστώ όλους. Σε αυτό το παιχνίδι δεν θα είμαι μόνος», ανέφερε χαρακτηριστικά και αφού είχαν προηγηθεί δεκάδες tweets, όχι μόνο από τον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και από άλλα αθλήματα.

«Δεν είναι εύκολο να αφήσω αυτή την ομάδα, με τόσους ξεχωριστούς ανθρώπους, τους ποδοσφαιριστές, τους συνεργάτες μου στο τεχνικό επιτελείο και τους φίλους με τους οποίους μοιράστηκα τόσες πολλές αξέχαστες στιγμές. Είμαι αιώνια ευγνώμων για όλα όσα μου έδωσαν και όλα όσα μου έδειξαν. Η ανθρώπινη και ποδοσφαιρική ποιότητα αυτής της ομάδας θα ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και είμαι πεπεισμένος ότι θα αντιμετωπίσει με όλες τις δυνάμεις της τις νέες αθλητικές προκλήσεις σε μια σεζόν που θα είναι συναρπαστική για όλους».

Ο Βιλανόβα έδειξε δυνατός και αποφασισμένος να παλέψει άλλη μία φορά κόντρα στον καρκίνο. Θυμίζουμε ότι η περιπέτεια άρχισε τον Νοέμβριο 2011, όταν ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε όγκος στην παρωτίδα και έπρεπε να χειρουργηθεί επειγόντως. Τότε ήταν άμεσος συνεργάτης του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο και ενώ είναι πλέον πρώτος προπονητής, ανιχνεύεται θρόμβος μικρού μεγέθους. Χειρουργείται και πάλι και ακολουθούν δύο μήνες στη Νέα Υόρκη για χημειοθεραπείες και ραδιοθεραπείες.

«Σας λέω ότι είμαι ήρεμος, δυνατός και θα αντιμετωπίσω αυτό το νέο στάδιο της ασθένειάς μου με πλήρη πίστη ότι όλα θα πάνε καλά», έγραφε στην επιστολή. Ο Βιλανόβα σημείωσε ότι η θεραπεία που θα ακολουθήσει δεν του επιτρέπει να αφοσιωθεί στα καθήκοντα του πρώτου προπονητή, αλλά θα συνεχίσει να είναι κοντά στην ομάδα από άλλο πόστο και δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή επιτυχία στον νέο προπονητή.

Η είδηση προκάλεσε σοκ στην οικογένεια της Μπαρτσελόνα και όχι μόνο.

«Ο Τίτο θα κερδίσει άλλη μία φορά αυτή την τρομερή μάχη. Στέλνω όλη την αγάπη και την υποστήριξή μου», είπε ο Αντρες Ινιέστα, ενώ ο Τιάγκο Αλκάνταρα έστειλε το δικό του μήνυμα από τη Γερμανία: «Ολη η συμπαράσταση του κόσμου για τον Τίτο και την οικογένειά του. Είμαστε μαζί σου».

Από τα πρώτα κλαμπ που έσπευσαν να στείλουν μηνύματα ήταν η Ρεάλ και η Τσέλσι, ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμπαράσταση από αθλητές άλλων σπορ.

«Από τον Γύρο Γαλλίας στέλνω υποστήριξη και δύναμη στον Τίτο Βιλανόβα που αγωνίζεται όπως και τόσοι άλλοι άνθρωποι κόντρα σε αυτή την ασθένεια», έγραψε ο ισπανός ποδηλάτης Αλμπέρτο Κονταδόρ.

«Το πρώτο και πιο σημαντικό στη ζωή είναι η υγεία. Οι καλύτερες ευχές μου για τον Τίτο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», ήταν το μήνυμα του μπασκετμπολίστα των ΛΑ Λέικερς Πάου Γκασόλ.