«Θα αποβάλλεται όποιος προσβάλλει το Κοινοβούλιο» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά τα όσα απίστευτα εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τις ύβρεις που εκτόξευσαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής είπε: «Οι εκφράσεις που ακούστηκαν σήμερα από ορισμένους συναδέλφους που ξέφυγαν από κάθε όριο, προβλημάτισαν πάρα πολύ το Προεδρείο.

» Θέλω να τονίσω ότι το Προεδρείο προτείνει πρώτον: να διαγραφούν από τα πρακτικά αυτές οι εκφράσεις. Βεβαίως υπάρχει και η άποψη να μείνουν αυτές οι εκφράσεις για να μάθει ο κόσμος ποιοι εκφράζονται έτσι, γιατί το σύνολο των βουλευτών τιμά την έδρα, τιμά το Κοινοβούλιο, τιμά τους πολίτες. Αλλά επειδή πράγματι, οι εκφράσεις είναι χυδαίες και ξεπερνούν σε υπερβολή ό,τι έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα, θα παρακαλούσα – άλλωστε τα πρακτικά ήδη έχουν διανεμηθεί – στα επίσημα πρακτικά να παραληφθούν οι εκφράσεις αυτές.

» Δεύτερον, η Διάσκεψη των Προέδρων και το Προεδρείο θα εξαντλήσει – με πολύ αυστηρότητα πλέον όταν θα υπάρχουν τέτοια ζητήματα – τα δικαιώματα που τους επιτρέπει και τους δίνει ο Κανονισμός. Δεν είναι δυνατόν εκφράσεις τέτοιες και κινήσεις τέτοιες να ξαναγίνουν στο Κοινοβούλιο. Θα αποβληθεί πάραυτα ο οποιοσδήποτε συνάδελφος τολμήσει με αυτές τις κινήσεις του να προσβάλει συνολικά το Κοινοβούλιο.

» Θα παρακαλέσω επίσης όλους τους συναδέλφους να διατηρούν τη ψυχραιμία μας και να μην αντιδρούμε με τον τρόπο που κάποιοι επιδιώκουν να αντιδρούμε και να τους δίνουμε και το δικαίωμα κάποιων άλλων να υπερβάλλουν ακόμα περισσότερο. Γι αυτό ακριβώς παρακαλώ και τους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων να προσέξουν και να προβούν στις συστάσεις, προς τους εκλεκτούς συναδέλφους που πολλές φορές κατανοώ τον εκνευρισμό τους και την υπερβολή τους. Παρακαλώ να μην ξαναγίνει και να μην υπάρξουν ξανά τέτοιες κινήσεις γιατί το Προεδρείο θα συμπεριφερθεί πάρα πολύ αυστηρά».