Αλλη φάση, μεταφυσική! Κάπως έτσι «προστατεύονται» τα μνημεία μας από τους «σοφούς» του Κεντρικού Αρχαιολογικού μας Συμβουλίου (βοήθειά μας). Ανάλογα με τη φάση του φεγγαριού ή κάπως έτσι…

Απόδειξη; Ιδού: την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία με το αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα «έφαγαν πόρτα» από το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων διότι λένε οι «σοφοί» ότι είναι δημοφιλείς, θα σπεύσει πολύς κόσμος να τους δει και το ρουστικάκι το θέατρο δεν αντέχει, λέει, πολλά πολλά. Δεν θα σχολιαστεί εδώ ότι όσοι άλλοι φιλοξενηθούν στο Αρχαίο Θέατρο δεν είναι προφανώς, κατά το ΚΑΣ, δημοφιλείς και άρα δεν θα «καταπονήσουν το μνημείο».

Και έρχεται η επόμενη εβδομάδα (που αλλάζει το φεγγάρι το μεταφυσικό), το θέμα επανέρχεται και αυτή τη φορά το παραχωρούν το θέατρο στους δημοφιλείς.

Οχι επειδή προέκυψαν νέα στοιχεία, αλλά επειδή την προηγούμενη φορά η απόρριψη είχε προέλθει, λέει, όταν καταμετρήθηκε η διπλή ψήφος του προεδρεύοντος των «σοφών».

Είδες τα φεγγάρια; Αυτή τη φορά το θέατρο δεν θα «κινδυνεύει», οπότε…

Και οι «σοφοί» μας πορεύονται και συνεχίζουν να εγκρίνουν δίχως σαφή κριτήρια που να ισχύουν για όλες τις παραχωρήσεις. Κοιτώντας ίσως κατά τον ουρανό, για να δουν τι λέει κάθε φορά το… φεγγαράκι το λαμπρό. Ωραία! Εγκυρα! Μεταφυσικά!