Θετικό είναι το υπουργείο Εσωτερικών στην ένταξη της ενδο-δημοτικής μετακίνησης υπαλλήλων στο δεύτερο κύμα κινητικότητας στα τέλη του χρόνου.

Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μετά τη συνάντηση σήμερα, Τρίτη με την ΚΕΔΕ, που διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι η συζήτηση μεταξύ των δυο πλευρών ήταν εποικοδομητική και ότι η διαδικασία της επικοινωνίας μεταξύ των δυο πλευρών θα συνεχισθεί, προκειμένου να επέλθει γρήγορη επίλυση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πρώτο μέλημα, αυτή τη στιγμή, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, είναι «να προχωρήσει η αξιολόγηση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης διατύπωσε για άλλη μια φορά τη διαφωνία της ΚΕΔΕ στην κατάργηση των σχολικών φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στο θέμα αυτό, όπως είπε, αναζητούνται άλλες λύσεις.

Ο κ. Ασκούνης επανέλαβε ότι η αξιολόγηση στους δήμους έχει καθυστερήσει, διότι τα κριτήρια για την αξιολόγηση έφθασαν στους δήμους μόλις στις 4 Μαϊου και αναρωτήθηκε: «Τι γίνεται με την αξιολόγηση των υπουργείων;».

Σε ότι αφορά την ενδο-δημοτική μετακίνηση υπαλλήλων, σύμφωνα με σχέδιο της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών αφορά καταρχήν 2.741 υπαλλήλους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από