Εξώδικο προς τη διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο κοινοποιήθηκε επίσης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στη διοίκηση και τα μέλη του ΟΠΑΠ, καθώς και στους δυο παρατηρητές που έχει τοποθετήσει η τρόικα στο ΤΑΙΠΕΔ, απέστειλε το επενδυτικό σχήμα Emma Delta, πλειοδότης στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του 33% του ΟΠΑΠ.

Στο εξώδικό της η Emma Delta υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά και οι ενέργειες που επιδιώκει το Ταμείο να επιβάλει στον ΟΠΑΠ είναι επιζήμιες για τα συμφέροντα του Οργανισμού, ενώ προσκρούουν στους όρους των διακηρύξεων για την παραχώρηση της άδειας για τα Λαχεία.

Η Emma Delta απευθύνεται ευθέως και κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων λέγοντας ότι τους καθιστά «προσωπικά υπεύθυνους, για τη θετική και αποθετική ζημία την οποία θα υποστούμε τόσο εμείς όσο και η ΟΠΑΠ ΑΕ», εξαιτίας αντισυμβατικών, παράνομων και αυθαίρετων πρακτικών τους όπως αναφέρει.

Στο εξώδικο γίνεται αναφορά και σε θέματα σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της Ελληνικά Λαχεία ΑΕ, στην οποία συμμετέχουν εκτός από τη θυγατρική του ΟΠΑΠ, ΟΡΑΡ INV και οι εταιρείες Intralot και Scientific. Στο εξώδικο αναφέρεται ότι έχουν συναφθεί συμβάσεις με τις εταιρείες αυτές με ιδιαίτερα υψηλές αμοιβές, οι οποίες όπως υποστηρίζεται έχουν καθοριστεί αυθαίρετα και υπερβαίνουν κατά πολύ τις διεθνώς επικρατούσες τιμές. Σύμφωνα με την Emma Delta, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχουν γίνει με ανταγωνιστικούς όρους της αγοράς.

Στο εξώδικο αναφέρεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ απαίτησε από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να δεσμευτεί ότι στις αμέσως επόμενες 10-12 μέρες θα συμφωνήσει και θα υπογράψει τις συμφωνίες προμήθειας, πριν να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης των λαχείων.