Στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ μίλησε το πρωί της Κυριακής ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας για τη διαδικασία εκλογής νέου γραμματέα, έκανε λόγο για βήμα ανανέωσης της παράταξης και του κόμματος.

«Όλη αυτή την περίοδο περάσαμε δοκιμασίες χωρίς απώλειες, τώρα δίνουμε τη μάχη των ιδεών έναντι αντιπάλων που ψαρεύουν σε θάλασσες λαϊκισμού. Η μεγάλη μας παράταξη άντεξε σε μία περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα και συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις.Δεν είναι δυνατόν να κυβερνήσεις χωρίς να δώσεις και να κερδίσεις τη μάχη των ιδεών.  Μεγάλες αποφάσεις δεν μπορείς να πάρεις αν δεν πείσεις ότι έχεις σχέδιο κι αν δεν έχεις ανοικτό μέτωπο με το λαϊκισμό,γιατί για να έχεις το λαό μαζί πρέπει να λες την αλήθεια  είπε ο κ. Σαμαράς.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον απερχόμενο γραμματέα κ. Μανώλη Κεγαλογιάννη για τον οποίο προανήγγειλε ότι θα πάει στην Ευρωβουλή μετά τις επόμενες ευρωεκλογές.

Πρόσθεσε δε, ότι αναδεικνύεται μία νέα γενιά στελεχών ενώ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου ο οποίος είναι και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του νέου γραμματέα του κόμματος.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα -με τα μεγάλα προβλήματα- αποτελεί νησίδα σταθερότητας σε μια περιοχή που ταλανίζεται. «Φανταστείτε πού θα ήμασταν αν είχαμε ακούσει αυτούς που ήθελαν περιπέτειες» είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα, ο κομματικός μηχανισμός είναι ακόμα πιο μάχιμος, με τους αντιπάλους σε δεινή θέση να στερεύουν από επιχειρήματα και να ψαρεύουν σε θάλασσες φανατισμού. Εμείς προχωράμε και αφήνουμε τους ακραίους στη μιζέρια τους», είπε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από