Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν φοβάται αναζωπύρωση της ευρωκρίσης μετά τις πολιτικές αναταραχές στην Πορτογαλία και τις πιέσεις στην Ελλάδα. «Πιστεύω ότι το ευρώ θεωρείται τόσο σταθερό από τις αγορές ώστε ακόμη και πολιτικές καταστάσεις σε συγκεκριμένες χώρες, που πάντα συμβαίνουν σε δημοκρατίες, δεν συνιστούν κρίση για το ευρώ», σχολίασε ο Σόιμπλε στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των τραπεζών ανάπτυξης της Γερμανίας και της Ισπανίας. Το Βερολίνο δανείζει τη Μαδρίτη με 800 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ειδικά για την Ελλάδα, ο Σόιμπλε δήλωσε «απόλυτα πεπεισμένος» ότι η έκθεση αξιολόγησης που ετοιμάζει η τρόικα για τη χώρα μας θα είναι θετική. Η έκθεση για την Ελλάδα θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες στο Eurogroup της Δευτέρας.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσ πως λυπάται που παραιτήθηκε ο πορτογάλος ομόλογός του Βίτορ Γκάσπαρ αλλά πιστεύει πως «αυτό δεν θα οδηγήσει σε νέα κρίση του ευρώ». Ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι περιμένει να έχει καλή συνεργασία με τη διάδοχο του Γκάσπαρ, Μαρία – Λουίς Αλμπουκέρκι.