Ντυμένες στα λευκά και έχοντας τα μαλλιά τους ελεύθερα, όλες οι κοπέλες μαζί διαβάζουν με μια φωνή την ανακοίνωση Τύπου: «Η γυναίκα κατέχει μια αξιοπρέπεια η οποία δεν εκφράζεται μέσω της επίδειξης ούτε μέσω της υστερίας. Οι Femen μάς ωθούν στην τάφρο της αισχρότητας και του μίσους, ενώ εμείς προτιμάμε τη σοφία, την αγάπη και το χαμόγελο». Το αντίπαλον δέος στην ακτιβιστική οργάνωση Femen είναι πλέον πραγματικότητα. Ονομάζονται Αντιγόνες (Antigones), προέρχονται από τη Γαλλία και επιλέγουν την αγνότητα αντί για τη γυμνότητα ως μέσο διαμαρτυρίας. Τη στιγμή που οι επαναστάτριες από την Ουκρανία μάχονται για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, οι Αντιγόνες θεωρούν πως ο σκοπός της γυναίκας έγκειται στο να συμπληρώνει τον άνδρα.

Το κλίμα μεταξύ των δύο ομάδων είναι ιδιαίτερα εχθρικό. Οι Αντιγόνες, έπειτα από τη σύστασή τους ως οργάνωσης υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, επιδίωξαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, οργανώνοντας μια διαμαρτυρία όχι σε κάποια πρεσβεία ή σε κάποια σύνοδο κορυφής αλλά μπροστά από το «αρχηγείο» των Femen στο Παρίσι. Δεν τα κατάφεραν όμως, καθώς οι άνδρες της γαλλικής Αστυνομίας είχαν ήδη λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η πρώτη μάχη αυτής της ιδιότυπης εμφύλιας σύγκρουσης. Επειτα από τη ματαίωση του σχεδίου τους, οι «άσπιλες» ακτιβίστριες επιτέθηκαν στον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, κατηγορώντας τον πως προστατεύει τις «σεξτρεμίστριες» Femen, οι οποίες απολαμβάνουν μια «αδικαιολόγητη ασυλία» παρότι πραγματοποιούν γυμνόστηθες επιθέσεις διαμαρτυρίας σε χώρους λατρείας, από την πλατεία του Αγίου Πέτρου ώς τη Νοτρ Νταμ.

Μία από τις αιτίες που οι Αντιγόνες συγκρούονται με τις Femen είναι η κριτική της θρησκείας. Παρόλο που η οργάνωση επίσημα δεν πρόσκειται σε καμία θρησκεία, τα περισσότερα μέλη της είναι νεαρές καθολικές.

Η ομάδα σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια της αποκαλούμενης Γαλλικής Ανοιξης, όταν δεκάδες συντηρητικές οργανώσεις ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εμποδίσουν τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Στο ιδρυτικό κείμενό τους οι Αντιγόνες υπογραμμίζουν πως η υπεροχή των γυναικών έγκειται στο γεγονός ότι είναι «κόρες, μητέρες, σύζυγοι», ενώ αναφέρουν ως πρότυπό τους την Αντιγόνη του Σοφοκλή διότι επέλεξε να πεθάνει υπερασπιζόμενη τους «φυσικούς νόμους».