Ο Ζοζέ Μουρίνιο επέστρεψε στην Τσέλσι και στην επίσημη παρουσίαση του τη Δευτέρα, ευχήθηκε αυτή τη φορά να μείνει όσο γίνεται περισσότερο στην ομάδα.

Ο πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε μάλιστα ότι τώρα είναι έτοιμος για αυτό: «Εχω πετύχει αυτά που ήθελα να κάνω. Ηθελα την εμπειρία να κατακτήσω τίτλους στα τρία πιο σημαντικά πρωταθλήματα. Τώρα, είναι στο χέρι μου να αποδείξω πως μπορώ να μείνω σε αυτόν τον σύλλογο περισσότερο από τρία χρόνια. Ελπίζω να πάνε όλα καλά έως το τέλος και αν η Τσέλσι μου ζητήσει να παραμείνω περισσότερο θα είμαι ευτυχισμένος». Το συμβόλαιο του με την Τσέλσι είναι για τέσσερα χρόνια.

Ρωτήθηκε πότε αποφάσισε να επιστρέψει στην Τσέλσι: «Οταν διαπίστωσα πως αυτό έπρεπε να το κάνω. Κι αυτό έγινε μετά από αρκετή σκέψη και ανάλυση της κατάστασης που υπήρχε», απάντησε.

«Ελπίζω πάντα στη δουλειά μου. Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους μέσα από αυτή την ομάδα καθώς επίσης και τη νοοτροπία τους και τις φιλοδοξίες τους. Η καριέρα μου έχει χτιστεί στην επιτυχία. Σε κάθε σύλλογο είχα επιτυχίες και κατάφερα να κατακτήσω τρόπαια. Ο σύλλογος είναι πιο σημαντικός απ΄όλους. Οταν δουλευουμε σωστά, η επιτυχία έρχεται», σημείωσε ο πορτογάλος τεχνικός.

Οσον αφορά τα σχέδια του για την Τσέλσι: «Στην ομάδα αγωνίζονται ακόμα παίκτες τους οποίος είχα και στην προηγούμενη θητεία μου. Φυσικά, αυτή δεν θα έχουν προνομιακή μεταχείριση. Ακόμα, υπάρχουν νέα παιδιά, καλοί παίκτες τους οποίους καλά έκανε η Τσέλσι και έφερε στην ομάδα. Η φιλοσοφία είναι πάντα ένα μείγμα εμπειρίας και νέων παικτών με ενθουσιασμό. Το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου είναι να βελτιώσω τους νέους παίκτες και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αυτό».

Η απάντηση στον Ινιέστα

Ο Πορτογάλος κλήθηκε να απαντήσει στην πολύκροτη δήλωση του Ινιέστα, πως «ο Μουρίνιο κατέστρεψε το ισπανικό ποδόσφαιρο»: «Κατέστρεψα το ισπανικό ποδόσφαιρο επειδή ήμουν ο προπονητής που έσπασε την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα; Εμοιαζε σαν μία κυριαρχία χωρίς τέλος, αλλά η Ρεάλ κατέκτησε το κύπελλο, το πρωτάθλημα συγκεντρώνοντας 100 βαθμούς καθώς και το Σούπερ Καπ», απάντησε

Ο Μουρίνιο ρωτήθηκε αν χάλασαν οι σχέσεις του με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς μετά την απόλυση του στην πρώτη του θητεία στην Τσέλσι.

«Διάβασα τότε ότι είχαμε μία πλήρη ρήξη στη σχέση μας. Δεν είναι αλήθεια όμως. Εκείνη τη στιγμή, αυτό ήταν το καλύτερο και για τους δύο. Η απόφαση ήταν κοινή. Η ουσία είναι πως όλοι θέλουμε το ίδιο για τον σύλλογο. Εχουμε το ίδιο όραμα και είμαι ευτυχής που ακολουθώ αυτή τη φιλοσοφία».

Ο πορτογάλος τεχνικός μίλησε για τον εαυτό του: «Αν πρέπει να επιλέξω μία λέξη για τον εαυτό μου αυτή θα είναι χαρούμενος. Το ίδιο και στην Ιντερ όπως επίσης και στη Ρεάλ. Το ποδόσφαιρο είναι ένας χώρος στον οποίο μπορείς να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου. Στην αρχή, το 2000, πίστευα ότι τα ήξερα όλα. Μετά από 13 χρόνια, γνωρίζω ότι κάθε ημέρα μαθαίνω κι άλλα. Η δουλειά μου και τα ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, ήταν μία φανταστική εμπειρία από την οποία έμαθα πολλά».

«Είμαι στην καλύτερη περίοδο της καριέρας μου από την άποψη της γνώσης. Κρίμα που η περίοδος προετοιμασίας δεν αρχίζει από αύριο! Ο άνθρωπος μαθαίνει από τις εμπειρίες του. Μερικές φορές μιλούν για τους άλλους με αρνητικό τρόπο. Δεν έχω φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο, αλλά αν το χρησιμοποιήσεις σωστά η εμπειρία είναι ζωτικής σημασίας», πρόσθεσε

«Μοιάζει σαν να ήταν μία ή δύο ημέρες νωρίτερα, αλλά έχουν περάσει εννέα χρόνια από την προηγούμενη θητεία μου στον σύλλογο. Παραμένω ο ίδιος, έχω τα ίδια συναισθήματα και έχω το ίδιο πάθος με το ποδόσφαιρο», συμπλήρωσε

Τον ρώτησαν για τις υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. «Με πικραίνει το γεγονός ότι θα πάω στο Ολντ Τράφορντ και δεν θα είναι εκεί ο Φέργκιουσον. Ομως και ο Μόγιες έχει την εμπειρία και την στήριξη του συλλόγου για να πετύχει. Χαίρομαι που ο Βενγκέρ παραμένει στην Αρσεναλ και είναι θετικό ότι υπάρχουν νέαοι προπονητές όπως οι Μπρένταν Ρότζερς, Αντρε Βίλας Μπόας και Στιβ Κλαρκ. Επίσης είναι σημαντική και η άφιξη του Πελεγκρίνι στην Σίτι, ενός προπονητή με εμπειρία που μπορεί να προσφέρει πολλά».