Πράκτορας του FBI πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα τσετσενικής καταγωγής, όταν κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του από τις ομοσπονδιακές αρχές σχετικά με τη σχέση του με τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, ο άνδρας αντέδρασε βίαια.

Φιλικό πρόσωπο του άνδρα αναγνώρισε τον νεκρό ως τονΙμπραήμΤόντασεφ, 27 ετών, ο οποίος πριν από κάποιο διάστημα ζούσε στη Βοστώνη και γνώριζε τον Τσαρνάεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ταμερλάν και ο Ιμπραήμ μοιράζονταν την ίδια αγάπη για τις πολεμικές τέχνες και η τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν ένα μήνα πριν από τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

«Συναντήθηκαν μερικές φορές επειδή ο Ιμπραήμ μάθαινε πολεμικές τέχνες και ο Ταμερλάν ήταν πυγμάχος. Απλώς γνωρίζονταν. Τίποτε άλλο» δήλωσε ο φίλος του νεκρού Κουσέν Ταράμοφ.

«Ηθελε να φύγει από τη χώρα αλλά ακύρωσε τα εισιτήρια επειδή το FBI τον πίεζε να μείνει κι έτσι έμεινε» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Τόντασεφ σκοτώθηκε σε ένα διαμέρισμα όπου το FBI, οι τοπικές αρχές και η αστυνομία της Μασαχουσέτης τον ανέκριναν σχετικά με το τι γνώριζε για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

«Ξαφνικά ο άνδρας έγινε βίαιος», είπε το FBI. «Ένας ειδικός πράκτορας αναγνώρισε την απειλή και απάντησε με θανάσιμη δύναμη. Ο Τόντασεφ σκοτώθηκε ενώ ο πράκτορας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, χωρίς όμως να απειλείται η ζωή του».

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 264 τραυματίστηκαν στις 15 Απριλίου κατά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, ενώ κύριοι ύποπτοι θεωρούνται ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε συμπλοκή με τις αρχές στις 18 Απριλίου και ο αδελφός του Τζόχαρ.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπήρχαν περισσότεροι συνεργοί.