Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά από τυπική απολογία οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε οργάνωση και συνέργεια σε ληστεία στη Φλώρινα.

Οι κατηγορούμενοι έδωσαν τυπικές απολογίες αρνούμενοι, όπως έχουν δικαίωμα, να απολογηθούν επί της ουσίας της υπόθεσης που τους έφερε αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης και για ένα ακόμα άτομο για συνέργεια σε ληστείες στην περιοχή της Κοζάνης και της Λάρισας.

Τα ευρήματα της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής συνδέουν τους πέντε συλληφθέντες με ένοπλες ληστείες, καθώς και με κρησφύγετα που χρησιμοποιούσαν οι «Πυρήνες της Φωτιάς».

Σε βάρος του 23χρονου Φοίβου Χαρίση-Πούλου του Γεωργίου και του 22χρονου Αργύρη Ντάλιου του Αθανασίου, εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από τις 15 Φεβρουαρίου 2013.

Πρόκειται για δύο νεαρούς αντιεξουσιαστές, ο ένας γιος συνδικαλιστή και ο άλλος γιος απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης ύστερα από τη ληστεία στον Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι Αρχές τους αναζητούσαν και, μετά την αξιολόγηση πληροφοριών, έφτασαν στον εντοπισμό τους.

Σε βάρος των δύο αντιεξουσιαστών είχαν εκδοθεί στις 15 Φεβρουαρίου από τον Ειδικό Ανακριτή εντάλματα σύλληψης με τα οποία κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και για απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού στις 28 Νοεμβρίου 2012 στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας.

Επίσης, μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητάς τους.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε προχωρήσει το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης σε προσαγωγές έξι νεαρών ατόμων στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης που οργάνωσε στην Αττική.

Λίγο αργότερα, ένας εκ των προσαχθέντων αφέθηκε ελεύθερος, επειδή δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής του σε κάποια ενέργεια. Οι υπόλοιποι πέντε κρατήθηκαν και συνελήφθησαν.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και να έχουν συμμετάσχει σε εγκληματικές πράξεις όπως οι ληστείες στο Βελβεντό και στον Φιλώτα Φλώρινας.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής έγινε σε μία καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια, έπειτα από πολυήμερες έρευνες.

Στόχος της επιχείρησης ήταν ο εντοπισμός δύο καταζητούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», οι οποίοι φέρεται ότι έχουν λάβει μέρος σε ένοπλες ληστείες.

Αναλυτικά, η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόρθωσε να εντοπίσει, χθες (30-04-2013) και ώρα 16.30 περίπου, σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησε στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, και να συλλάβει τον ΧΑΡΙΣΗ – ΠΟΥΛΟ Φοίβο, 23 ετών και τον ΝΤΑΛΙΟ Ανάργυρο, 22 ετών. Οι δύο άντρες αναζητούνταν με τα από 15-02-2013 εντάλματα σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή, με τα οποία κατηγορούνται για:

- ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και
- απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, την 28-11-2012 σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Επισημαίνεται ότι, ο Ντάλιος Ανάργυρος, είχε στην κατοχή του το με αριθμό ΑΖ-131668 δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, που εκδόθηκε την 01-12-2007 από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ερυθραίας, με στοιχεία Τραπελίδης Νεόφυτος του Νικολάου και της Ουρανίας, που γεννήθηκε την 03-12-1990, το οποίο είναι πλαστό. Επίσης, στην κατοχή του Χαρίση – Πούλου Φοίβου βρέθηκε και κατασχέθηκε το πλαστό με αριθμό ΑΗ-098375 δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, το οποίο είχε εκδοθεί στις 20-11-2008 από το Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου, υπό στοιχεία Βάγιας Αλέξανδρος Ηλίας του Γεωργίου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε στις 07-07-1988 στο Χολαργό Αττικής.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, προσήχθησαν από τον ίδιο χώρο και εν συνεχεία συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, τρεις (3) ακόμα ημεδαποί άντρες, ηλικίας 31, 40 και 30 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.

Ένας από αυτούς επιπλέον κατηγορείται για κατοχή πλαστών εγγράφων και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Και οι πέντε συλληφθέντες κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης αυτής από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, διενεργούνται έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Από τους προαναφερόμενους λήφθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και βιολογικό υλικό ( DNA ). Μετά από εξέταση των βιολογικών υλικών στο Εργαστήριο D ΝΑ της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψαν τα εξής:

Α. συγκεκριμένα, ο γενετικός τύπος του ΝΤΑΛΙΟΥ Ανάργυρου είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν, μεταξύ άλλων:

σε φορτιστή, ζεύγος γυαλιών ηλίου, διακόπτη-πόμολο ντουλάπας, τσαντάκι, σκούφο, ξυραφάκι και οδοντόβουρτσα σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Σαπφούς 182, Καλλιθέα
σε πόμολο πόρτας εισόδου, διακόπτη φωτισμού, θυροτηλέφωνο και ιμάντα από πατζούρι σαλονιού σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Διστόμου 87 στον Κολωνό
σε γάντι που βρέθηκε σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Κορδελιού 30, στο Βύρωνα
σε μπουκάλι από απορρίμματα της γιάφκας Ελλησπόντου και Σαγγαρίου, στη Νέα Ιωνία Βόλου
σε χαρτομάντιλα, μπουκάλια, παντελόνι, αποσυμφορητικό μύτης, χερούλι πόρτας συνοδηγού στο υπ’ αριθ. ΙΖΜ-9344 Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας
σε γάντι, σάκο, κινητό τηλέφωνο, κράνος, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης
σε αδιάβροχο παντελόνι, εντός του ΚΖΧ-2236 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης
σε εξωτερική χειρολαβή πόρτας συνοδηγού αυτοκινήτου NISSAN χρώματος λευκού, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης
σε φορητό πομποδέκτη, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης
σε γάντι, ληστεία ΕΛΤΑ Νέο Φάληρο Αττικής
σε αναπηρικό αμαξίδιο, ληστεία ΑΤΕ Νέο Ηράκλειο Αττικής
σε ελαστικό ύφασμα, οίκημα ασφαλείας επί της οδού Καρπενησιώτη 66 και Δυκονύμου 20, Τουρκοβούνια Αττικής
Β. ο γενετικός τύπος του ΧΑΡΙΣΗ - ΠΟΥΛΟΥ Φοίβου είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν, μεταξύ άλλων:

σε αποτσίγαρα, οίκημα ασφαλείας επί της οδού Διστόμου 87, Κολωνός
σε μπουκάλι, ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας
σε γάντι, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης
σε κλείστρο όπλου CREVNA ZASTAVA , ληστεία Βελβεντό Κοζάνης
σε ξυραφάκι, σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι
σε πουκάμισο, οίκημα ασφαλείας επί της οδού Καρπενησιώτη 66 και Δυκονύμου 20, Τουρκοβούνια Αττικής
Γ. γενετικός τύπος του 31χρονου ημεδαπού ταυτίζεται με γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν σε κηλίδες αίματος (ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας) και σε ακουστικά κινητού τηλεφώνου (Ληστεία ΑΤΕ Πυργετός Λάρισας)

Δ. ο γενετικός τύπος του 30χρονου ημεδαπού εμπεριέχεται σε γενετικό τύπο που προσδιορίστηκε σε βαριοπούλα (ληστεία ΑΤΕ Πυργετός Λάρισας)

Τέλος, ο γενετικός τύπος του 40χρονου ημεδαπού είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν σε όπλο, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φακό μετώπου, κουκούλα τύπου full face και γάντια, που είχαν βρεθεί στην κατοχή του, σε προηγούμενη σύλληψή του το 2011.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις συνεχίζονται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από