Ομολογώ ότι αγνοούσα πως το επάγγελμα του γεωτεχνικού ανήκε στην κατηγορία των κλειστών επαγγελμάτων.
Και ξαφνιάστηκα ευχάριστα όταν κατάλαβα ότι ο νομοθέτης κάνει τα δέοντα ώστε οι γεωτεχνικοί να ενσωματωθούν κι αυτοί στη μεγάλη οικογένεια των ελεύθερων και των ανοιχτών.
Το πληροφορήθηκα παρακολουθώντας το Σαββατοκύριακο τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή - ξέρω τι θα μου πείτε, αλλά είναι, φαίνεται, επαγγελματική διαστροφή...
Οπου περιέργως (για την ελληνική Βουλή) οι γεωτεχνικοί ελευθερώθηκαν σχεδόν αδιαμαρτύρητα.
Κάτι που με κάνει να υποψιάζομαι ότι ο προστάτης των κατατρεγμένων Αγιος Σύριζα είτε δεν τους πήρε χαμπάρι είτε τους έγραψε κανονικά.
Εκτός κι αν οι γεωτεχνικοί απλώς δεν έχουν δικαίωμα ψήφου - πράγμα που μάλλον εξηγεί για ποιον λόγο ο Παπαδημούλης δεν έστειλε ούτε ένα tweet!..
Σε αντίθεση με τις τυρόπιτες.
Διότι την ίδια στιγμή που οι γεωτεχνικοί ανοιγόκλειναν σιωπηλά, στην ελληνική Βουλή δόθηκε μνημειώδης κοινοβουλευτική μάχη γύρω από το κρίσιμο και κορυφαίο ζήτημα: μπορούν τα ζαχαροπλαστεία να πουλάνε τυρόπιτες;
Εξαντλώντας την παραδοχή της άγνοιάς μου, οφείλω να ομολογήσω ότι έως τώρα αγνοούσα παντελώς τι τρέχει με τις τυρόπιτες. Απλώς τις έτρωγα.
Αν κρίνω όμως από τις αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολιτεύσεως αλλά και της συμπολιτεύσεως, το ιερό όσο και ελληνοπρεπές αυτό φαγώσιμο υπέστη κάποια άδικη μεταχείριση από την τρόικα και την κυβέρνηση των υποτακτικών της.
Εφεξής η τυρόπιτα θα πωλείται και σε διάφορα άλλα μέρη, εκτός από τα αναγνωρισμένα τυροπιτάδικα.
Χρειάστηκε δηλαδή να χρεοκοπήσει δύο ή τρεις φορές η χώρα, να αλλάξουν πεντέξι κυβερνήσεις, να γίνουν τρεις εκλογές, να δανειστούμε κάπου τετρακόσια δισ. και να εντοπιστεί το στικάκι του Διώτη ώστε να ρυθμίσουμε επιτέλους το θέμα της πώλησης των τυροπιτών.
Παρακολουθώντας όμως τη σχετική έντονη συζήτηση στη Βουλή και χειροκροτώντας τα δημοκρατικά ανακλαστικά των βουλευτών μας, δεν κατάφερα να διευκρινίσω κάτι πολύ σημαντικό το οποίο και θέτω υπόψη των αρμοδίων.
Οι διατάξεις περί απελευθέρωσης της τυρόπιτας αφορούν μόνο την τυρόπιτα ή περιλαμβάνουν και την μπουγάτσα;
Και ερωτώ διότι αν την περιλαμβάνουν, έχει καλώς.
Αν δεν την περιλαμβάνουν όμως, είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ακόμη δάκτυλο του «αθηναϊκού κατεστημένου». Ο οποίος απελευθέρωσε μεν την τυρόπιτα, αλλά άφησε την μπουγάτσα στη σκλαβιά.
Κι αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, τότε πολύ φοβούμαι ότι μπροστά στις αντιδράσεις που θα προκληθούν βορείως των Τεμπών, η ηρωική εξέγερση των κατοίκων στις Σκουριές θα μοιάζει με απλή σχολική φασαρία.
Ασε δε που κι «ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνει»...
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ