Υπέρ της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν τάσσεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), εκπρόσωποι του οποίου μαζί με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ταξί συναντήθηκαν χτες με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης αναφερόμενος στην αύξηση του ΦΠΑ σημείωσε ότι ήταν μέγα λάθος, για να συμπληρώσει ότι «έπρεπε να είχαμε προτείνει κάτι άλλο, καθώς είναι προφανές ότι βγαίνουμε εκτός ανταγωνισμού». Πάντως, εκτίμησε ότι από 1ης Ιουλίου ο ΦΠΑ θα μειωθεί.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των Κυριακών ο υπουργός επανέλαβε ότι η πρόταση είναι για λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων 7 Κυριακές τον χρόνο και προαιρετικά λειτουργία των μικρών του κλάδου όλες τις Κυριακές του έτους. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, «είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά είμαστε εδώ για να πάμε εκεί που είναι όλη η Ευρώπη».

Για τις ταμειακές των ταξί. Σε σχέση με το φαινόμενο των πειραγμένων ταμειακών μηχανών στα ταξί που έχουν εντοπιστεί, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν από την Αστυνομία και τα ελεγκτικά όργανα. Οπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, «θα υπάρξει συνεννόηση με τη Μετρολογία πώς μπορούν να σφραγίζονται τα ταξίμετρα καλύτερα, ενώ θα υπάρξουν και νομοθετικές παρεμβάσεις για αυστηρότερες ποινές». Παράλληλα, θα θεσπιστεί σύστημα πιστοποίησης των ταξί προκειμένου μέσω ενός ειδικού σήματος ποιότητας τα ταξί να αποκτούν διαβατήριο για την εξυπηρέτηση των τουριστών που θέλουν πιο ποιοτικές υπηρεσίες.