Τις γκρίζες ζώνες της συμφωνίας με την τρόικα καλείται να αποσαφηνίσει η κυβέρνηση όσον αφορά τη δέσμευση για αποχώρηση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014, με τους 4.000 από αυτούς να πρέπει να φύγουν σταδιακά από το Δημόσιο τους επόμενους μήνες. Σήμερα συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης προκειμένου να εγκρίνει τα νέα οργανογράμματα για τα τελευταία πέντε υπουργεία, και συγκεκριμένα τα υπουργεία Οικονομικών, Εθνικής Αμυνας, Ανάπτυξης, Παιδείας και Δημόσιας Τάξης. Από την αξιολόγηση του προσωπικού των υπουργείων αναμένεται να προκύψει ένα μικρό μέρος των προς αποχώρηση υπαλλήλων.
Στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να περιληφθούν μόνον οι διατάξεις για την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών και ειδικότερα η πρόβλεψη της δυνατότητας παραπομπής υποθέσεων υπαλλήλων που κρίνονται για οριστική παύση ή υποβάθμιση από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια απευθείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, χωρίς να παρεμβάλλεται το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Ωστόσο ακόμη και μέχρι χθες δεν ήταν σαφές από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το αν η νέα αυτή διάταξη θα αφορά και τις εκκρεμείς υποθέσεις - δηλαδή, αν θα έχει αναδρομικότητα - ή θα περιορίζεται σε παραπτώματα που θα καταλογίζονται στο εξής σε δημοσίους υπαλλήλους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από