Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Τσούκαλη, τον περιφερειακό Σύμβουλο Χρήστο Σταυρόπουλο, τον γραμματέα της ΝΕ Ηλείας Βασίλη Μανδαράκη και τον Αριστομένη Χρόνη επισκέφθηκε την Μανωλάδα όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των καλλιεργητών, με κατοίκους και μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ καταδίκασαν το πρόσφατο εγκληματικό γεγονός και δήλωσαν τα εξής:

«Το τραγικό αυτό επεισόδιο αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου και χρειάζεται να αναδειχθούν με τον πιο έντονο τρόπο οι αιτίες που το δημιούργησαν. Έχουμε από τη μία την απουσία της πολιτείας για την εφαρμογή των κανόνων και της νομιμότητας στην περιοχή και από την άλλη την αδιαφορία όλων των τοπικών παραγόντων μηδενός εξαιρουμένου.
Στόχος δεν είναι μόνο να συλληφθούν οι ένοχοι, αλλά να μπει οριστικό τέλος στα απάνθρωπα φαινόμενα που διαδραματίζονται στην περιοχή και συνδυάζονται με την καλλιέργειας φράουλας.

Η πολιτεία πρέπει να καθορίσει το θεσμικό πλαίσιο και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες - λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής - για την νομιμοποίηση και την ασφαλιστική κάλυψη των μεταναστών ώστε να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης σε ένα σύγχρονο δουλεμπόριο.

Κυβέρνηση, παράγοντες, κόμματα, καλλιεργητές, έχουν ευθύνη και οφείλουν να διαφυλάξουν την παραγωγή της φράουλας, σεβόμενοι όμως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τους κανόνες της νομιμότητας.

Η ΔΗΜΑΡ ήδη έχει προτείνει την άμεση έναρξη διαβούλευσης προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα για την οριστική επίλυση του προβλήματος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από