Είναι δήμαρχος, του ενοποιημένου (λόγω Καλλικράτη) Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, λέγεται Κορτζίδης (μεγάλη φωτογραφία) και είναι μια κλασική περίπτωση δημάρχου από αυτούς που έζησε ο τόπος δεκαετίες τώρα και τον κράτησαν δεμένο στην εποχή τού… αραμπά. Αν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο τύπο είναι γιατί τον άκουσα –με τα αυτιά μου, σε βίντεο που μου έστειλαν –να καλεί τους πολίτες της περιοχής του να μην αφήσουν να… ανοίξουν οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό που βρίσκονται στην «επικράτειά» του –επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (Αργυρούπολη, Αλιμος, Ελληνικό)!!

Οι σταθμοί που έτσι κι αλλιώς έχουν καθυστερήσει επί δύο και πλέον χρόνια λόγω του σκανδάλου της Siemens (είχαν μπλοκαριστεί από το Δημόσιο οι προμήθειες ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού) κατά την επιθυμία του δημάρχου-αφέντη δεν πρέπει να ανοίξουν διότι λέει θα προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στον δήμο του!..

Αφήνω ασχολίαστο το γεγονός ότι ο δήμαρχος αυτός αποτελεί ένα από τα πουλέν του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση (το άλλο είναι ένας Φιλίππου στα Καλύβια) και στέκομαι σε αυτή καθ’ εαυτή την απαίτηση του εν λόγω δημάρχου, για να του προτείνω άμεσα λύση: να αποκαταστήσει επαφή με τον Σταματόπουλο, τον αρχισυνδικαλιστή του μετρό, που έχει την τεχνογνωσία στο πώς μπλοκάρεται η λειτουργία του. Ο Σταματόπουλος είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ βέβαια, αλλά θα τα βρουν, δεν τους φοβάμαι…

(Το μοντέλο: ό,τι με ενοχλεί το υπονομεύω, μπορεί επίσης να το εφαρμόσει μπλοκάροντας το «Ελ. Βενιζέλος» για τα αεροπλάνα που περνούν πάνω από τον δήμο του ή τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης που διέρχεται μέσα από αυτόν…)

Και μετά ακλούθησε σόου

Αφήνω τα αυτοδιοικητικά, για να επανέλθω στην κεντρική πολιτική σκηνή, προκειμένου να αναφερθώ στην πλακίτσα που έκανε χθες ο global Γιώργος στον θίασο Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Οπως από ημερών είχα προαναγγείλει, τους απηύθυνε επιστολή συνοδευτική του υπομνήματος που τους είχε ξαναστείλει, στην οποία αναφέρει ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτε περισσότερο.

Φυσικά ακολούθησε το σχετικό σόου, στη διάρκεια του οποίου η υπό την κυρία Ζωή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε το καταπληκτικό να… κληθεί εκ νέου ο Γιώργος στην Επιτροπή –αφήνοντας κατά μέρος εκείνες τις γελοιότητες περί «βιαίας προσαγωγής».

Αυτό το τελευταίο εισηγήθηκαν δύο αστέρες της Επιτροπής, ο Κασιδιάρης και ο Καπερνάρος. Αναφέρομαι ονομαστικά στους συγκεκριμένους διότι ο δεύτερος κατέθεσε αγωγή κατά της στήλης επειδή σε παλαιότερο σχόλιό μου είχα αναφέρει τον όρο «καπερναροκασιδιάρηδες», τον οποίο θεώρησε δυσφημιστικό. Θα ήμουν ευγνώμων αν παρείχε ο ίδιος έναν άλλο όρο προκειμένου να περιγράψει αυτή την υπέροχη σύμπλευση που ανοίγει δρόμους για το μέλλον…

Αναφορικά τώρα με την ίδια την Επιτροπή, θα εξετάσει σήμερα έναν μάρτυρα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για κάποιο τεχνικό θέμα και αύριο θα τους καλέσει όλους ο πρόεδρος Μαρκογιαννάκης να αποφασίσουν για το μέλλον της.

Οπως έχω επίσης προαναγγείλει, η Επιτροπή θα αναστείλει τις εργασίες της μέχρι να φτάσει το πόρισμα του ΣΔΟΕ που διερευνά τους λογαριασμούς των αδελφών Παπακωνσταντίνου και των συζύγων τους. Δηλαδή καλόν Ιούνιο, πρώτα ο Θεός…

(31 Μαΐου, πάντως, το ΣΔΟΕ θα έχει ολοκληρώσει τον φορολογικό έλεγχο του μέλους της Επιτροπής που «κελαηδάει» στους διαδρόμους της Βουλής αλλά, όταν φθάσει το πόρισμα, κάτι μου λέει ότι θα χάσει τη λαλιά του…)

Πάντα τέτοια…

Ανοίγοντας το κεφάλαιο «βουλευτές», δεν μπορώ να μην αναδείξω το καταπληκτικό θέαμα που προσέφεραν χθες το πρωί στο τηλεοπτικό κοινό τα δίδυμα Γιακουμάτος – Κριτσωτάκης (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) και Νταυρής – Ρεπούση (ΑΝΕΛ – ΔΗΜΑΡ) καλεσμένοι στην εκπομπή των Γ. Οικονομέα – Δ. Καμπουράκη στο Mega.

Συνεισέφεραν με όλες τους τις δυνάμεις στην περαιτέρω αμαύρωση της εικόνας που έχει η ελληνική κοινωνία για την πολιτική και τους ανθρώπους της. Πάντα τέτοια εύχομαι, από καρδιάς…

Ποιος αμφισβητεί τον σ. Αλέξη;

Σε ένα άλλο επίπεδο, δεν θα παραλείψω να καταδικάσω με τον πλέον έντονο τρόπο τα αιματηρά επεισόδια που εκτυλίσσονται στο Καράκας της Βενεζουέλας, όπου διάφορα άθλια αθύρματα του παγκόσμιου καπιταλισμού και του μεγάλου κεφαλαίου αμφισβητούν την κρυστάλλινη (κρυστάλλινη, λέγω) νίκη του συντρόφου Νικολάς Μαδούρο (μικρή φωτογραφία).

Διερωτώμαι από πού συνάγουν αυτά τα ενεργούμενα των αμερικανικών υπηρεσιών (CIA τουλάχιστον τους κόβω) ότι υπήρξε εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές της Κυριακής, από την ώρα που ο σ. Αλέξης Τσίπρας με ένα ενθουσιώδες, θα το ονομάσω, τηλεγράφημα διαβεβαίωσε ότι η νίκη του συναγωνιστή Μαδούρο επιτεύχθηκε «με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο και διαφανείς διαδικασίες». Αίσχος!

(Θέλω να ελπίζω ότι ο σ. Μαδούρο θα αντιμετωπίσει αυτούς τους ελεεινούς το ίδιο «δημοκρατικά», όπως τους αντιμετώπιζε ο σ. Ούγκο που άφησε προσφάτως τον μάταιο τούτο κόσμο.)

ΣΥΝΕΛ, όπως… λιπάσματα

Δεν πρόλαβα να βαφτίσω τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου ΣΥΝΕΛ και άρχισαν οι αμφισβητήσεις. Μου τηλεφώνησε το μεσημέρι πρώην υπουργός Γεωργίας, ο Αλέξανδρος Κοντός εκ Θράκης, για να μου τονίσει ότι τα αρχικά παραπέμπουν σε… λιπάσματα!

–Τι εννοείτε; ρώτησα.

–Αν ο κύριος Λοβέρδος υιοθετήσει τα αρχικά που εσείς δώσατε στο κόμμα του, φοβούμαι ότι πρέπει να συνεννοηθεί με τον εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας.

–Για ποιο λόγο;

–Διότι ΣΥΝΕΛ είναι τα αρχικά της Συνεταιριστικής Εταιρείας Λιπασμάτων, η οποία ανήκει στην Αγροτική. Πώς θα πάρει το νέο κόμμα τα αρχικά της;

Τον ίδιο τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος χθες έδειχνε πανευτυχής για την απήχηση που είχε το νέο κόμμα, δεν τον απασχολούν αυτά τα θέματα. Εργάζεται, μου είπε, πολύ «για να στηθεί στα πόδια του» το κόμμα και είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη συνέχεια. Για να δούμε…