Πώς και πότε θα ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα; Το ερώτημα έχει τη σημασία του, καθόσον δεν αποκλείεται να τραβήξει και να έχουμε… παράταση στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Τα δεδομένα πείθουν πως αυτή η εβδομάδα θα είναι καυτή, και όχι γιατί ζεσταίνει ξανά ο καιρός. Ηδη κάποιες φωνές περί αναβολής της τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ακούγονται και μένει να δούμε αν προκύψει πλειοψηφία στα ενδότερα της διοργανώτριας. Τη Δευτέρα ο κ. Πουλινάκης του ΟΦΗ εξέφρασε την άποψη πως πρώτα πρέπει να τελεσιδικήσει η υπόθεση της ΑΕΚ και μετά να διεξαχθούν τα οκτώ ματς της 30ής αγωνιστικής. Ο κ. Μώραλης, πρόεδρος της Λίγκας, θέλησε να δει αν υπάρχει γόνιμο έδαφος για αναβολή ή τι λένε τέλος πάντων τα υπόλοιπα μέλη. Μόνο ο Παναθηναϊκός ήθελε να μεταφερθεί για αργότερα η αγωνιστική, κάτι που τόνισε και ο κ. Αλαφούζος, ο πρόεδρος που αναφανδόν στηρίζει την ΑΕΚ αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Φυσικά, από ώρα σε ώρα τα δεδομένα αλλάζουν. Αλλά πρέπει όλοι να έχουν κατά νου ότι την Πέμπτη υπάρχει το ματς του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, άρα μια εξτρά υποχρέωση για την ομάδα της Κομοτηνής. Είναι δυνατόν να συνεχιστεί το ματς ΑΕΚ – Πανθρακικού; Η ΑΕΚ πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση και την Πέμπτη θα απολογηθεί στα αρμόδια όργανα της Λίγκας. Ηδη στο Διαδίκτυο γίνεται χαμός και όλοι ενημερώνονται για ενδεχόμενη παρουσία κόσμου στη Σούπερ Λίγκα, στην ΕΠΟ, όπου χτυπά η καρδιά του ποδοσφαίρου.

Αν και μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν ψύχραιμες απόψεις φίλων της ΑΕΚ που επικροτούν τη λύση του υποβιβασμού και της αυτοκάθαρσης. Να βγουν τα χρέη από τον σβέρκο της ΠΑΕ και να επιστρέψει υγιής στο προσκήνιο. Και φυσικά, για όλα τα σενάρια που άπτονται οικονομικών θεμάτων ενδιαφέρον έχει η επέκταση της χορηγίας του ΟΠΑΠ στη Σούπερ Λίγκα, που επικυρώνεται σήμερα και θα αφορά τα προσεχή δύο χρόνια.