Μπαράζ βίας, με κίνητρα τη ληστεία και οικογενειακές διαφορές ακόμα και για ασήμαντη αφορμή, καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα.

Στα Εξαμίλια Κορίνθου με απίστευτη βαρβαρότητα τρεις ληστές βασάνισαν το 80χρονο θύμα τους, βάζοντάς του φωτιά στα πόδια για να το αναγκάσουν να ομολογήσει πού είχε κρύψει τις οικονομίες του. Το απάνθρωπο γεγονός συνέβη στις 2.15 χθες τα ξημερώματα, όταν τρεις ληστές που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες εισέβαλαν στο σπίτι του ηλικιωμένου. Ορμησαν πάνω του και τον χτυπούσαν για να τους υποδείξει πού είχε κρύψει τις οικονομίες του. Ο 80χρονος στην αρχή προσπάθησε να τους αποφύγει. Οι ληστές τότε έδειξαν όλη τη σκληρότητά τους ρίχνοντας οινόπνευμα και λάδι στα πόδια του και βάζοντας φωτιά. Οι δράστες άρπαξαν τότε 600 ευρώ και εξαφανίσθηκαν. Ο ηλικιωμένος με εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στη Δάφνη. Στον κύκλο ανθρώπων που γνώριζαν την οικογένεια του 30χρονου, ο οποίος δολοφονήθηκε από ληστές στο σπίτι του στη Δάφνη, αναζητά η Αστυνομία τους δράστες. Το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε προχθές το μεσημέρι, όταν ο πατέρας του θύματος βρήκε τον γιο του νεκρό μέσα στο σπίτι τους. Ο 30χρονος, ο οποίος εργαζόταν στον Δήμο Δάφνης, ήταν δεμένος και φιμωμένος και σύμφωνα με την Αστυνομία είχε αφήσει την τελευταία του πνοή από ασφυξία.

Ο πατέρας του θύματος διατηρεί ενεχυροδανειστήριο και οι δράστες, όπως φαίνεται, γνώριζαν ότι η οικογένεια είχε χρήματα στο σπίτι.Στόχος τους ήταν το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο έκλεψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100.000 ευρώ. Οι δολοφόνοι – ληστές δεν αποκλείεται να γνώριζαν τον 30χρονο καθώς στην πόρτα δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

Στη Λακωνία. Για τελείως ασήμαντη αφορμή, για έναν τσακωμό για το παρκάρισμα, έγινε το άγριο φονικό μεταξύ συγγενών στις Καλλονιές Λακωνίας. Ενας 44χρονος, ο οποίος συνελήφθη, προχθές το βράδυ πυροβόλησε δυο φορές με κυνηγετικό όπλο και σκότωσε τον 65χρονο θείο του. Από τα σκάγια τραυματίσθηκαν ελαφρά τρία μέλη της οικογένειας του θύματος, ο 35χρονος γιος του, η 57χρονη σύζυγός του και η 7χρονη εγγονή του. Ο καβγάς ανάμεσα στον 44χρονο και τα δυο ξαδέλφια του ξεκίνησε για τη θέση στάθμευσης, όταν ο ένας ζήτησε από τον άλλο να μετακινήσει το αυτοκίνητο. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και όταν παρενέβη ο 65χρονος πατέρας τους δέχθηκε τους πυροβολισμούς του δράστη.

Στην Καβάλα. Μπροστά στα μάτια ενός ανήλικου κοριτσιού και της γιαγιάς του εκτυλίχθηκε προχθές το πρωί το αιματηρό σκηνικό της οικογενειακής τραγωδίας στη Νέα Πέραμο Καβάλας. Ο 43χρονος πατέρας του με κυνηγετική καραμπίνα πυροβόλησε και σκότωσε την 33χρονη μητέρα του. Στη συνέχεια ο 43χρονος έστρεψε κατά πάνω του το όπλο και αυτοκτόνησε. Αιτία για την οικογενειακή τραγωδία ήταν διαφορές μεταξύ του ζευγαριού. Μετά τη δολοφονία της κόρης του, ο πατέρας της 33χρονης υπέστη καρδιακό επεισόδιο και χθες υπέκυψε.