Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, όπου έχουν κηρυχθεί τετράωρες στάσεις εργασίας από τις 20:00 έως 24:00.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.
Χθες οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στο Σύνταγμα.
«Δεν ζητούμε εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο αλλά να καταγραφεί το προφίλ και οι ιδιαιτερότητες της εργασίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Θανάσης Λεβέντης, αφού προηγουμένως αντιπροσωπεία των εργαζομένων παρέδωσε στο γενικό γραμματέα του υπουργείου τα αιτήματα του κλάδου.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες και δωρεάν μεταφορά των ανέργων, φοιτητών, ΑΜΕΑ κ.λπ. Επίσης εκφράζουν την αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις των συγκοινωνιών και στην ένταξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.