Η «δουλειά» του ελεύθερου σκοπευτή μόνο εύκολη δεν είναι. Δρα μόνος του –στην καλύτερη με έναν «συνεργάτη», συχνά πίσω από τις γραμμές του εχθρού, αποκομμένος από κάθε βοήθεια. Πρέπει να λειτουργεί με χειρουργική ακρίβεια φέρνοντας εις πέρας φαινομενικά ακατόρθωτες αποστολές και συχνά δεν λαμβάνει καν αναγνώριση για ό,τι έχει κάνει.

Ολη αυτή την ατμόσφαιρα φιλοδοξεί –και καταφέρνει –να μεταφέρει το «Sniper: Ghost Warrior 2» στους υπολογιστές και τις παιχνιδομηχανές.

Με βάση το σενάριο του παιχνιδιού, αναλαμβάνετε τον ρόλο του Cole, ενός σκληροτράχηλου πεζοναύτη, άριστα εκπαιδευμένου ελεύθερου σκοπευτή, ο οποίος πραγματοποιεί αποστολές στις Φιλιππίνες, τη Σερβία και το Νεπάλ. Πέρα από την υπόθεση, η οποία έχει το ενδιαφέρον της καθώς «μπλέκει» το παρόν με γεγονότα που έγιναν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία το 1993, το… ζουμί του «Sniper: Ghost Warrior 2» βρίσκεται στο gameplay.

Η εμπειρία του ελεύθερου σκοπευτή, η αγωνία για την επίτευξη των στόχων, το άγχος των αποστολών, όλα μεταφέρονται ιδανικά στην οθόνη, οδηγώντας την αδρεναλίνη στα ύψη. Βασικό στοιχείο της επιτυχίας ενός τέτοιου παιχνιδιού είναι ο ρεαλισμός και το «Sniper: Ghost Warrior 2» τα καταφέρνει πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα. Ο καιρός, η ορατότητα, ακόμα και οι χτύποι της καρδιάς του ψηφιακού πρωταγωνιστή επηρεάζουν το πού θα καταλήξει η σφαίρα του ελεύθερου σκοπευτή. Ειδικά αν πυροβολείτε από μεγάλη απόσταση, υπάρχει μια σειρά από παραμέτρους που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν πατήσετε τη σκανδάλη. Μάλιστα, το επίπεδο δυσκολίας είναι τέτοιο ώστε να διατηρεί το ενδιαφέρον του παίκτη, χωρίς όμως να κουράζει ή να αποτρέπει λόγω εξαιρετικού βαθμού δυσκολίας.

Αντίστοιχα, η τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων είναι εξαιρετικά βελτιωμένη καθώς –ανάλογα με την κατάσταση –μπορεί είτε να σπεύσουν να καλυφθούν μετά την πρώτη βολή του παίκτη είτε ακόμη και να του αντεπιτεθούν αν κρίνουν ότι μπορούν να τον αντιμετωπίσουν.

Το σκηνικό λαμβάνει χώρα σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερα προσεγμένα και λεπτομερή γραφικά που συντελούν στη δημιουργία ενός ιδιαίτερα όμορφου οπτικού αποτελέσματος, ώστε ο παίκτης να απολαμβάνει κάθε στιγμή της δράσης. Αντίστοιχα, το σενάριο είναι αρκετά ενδιαφέρον και κρατά τον παίκτη σε αγωνία κατά τη διάρκεια αλλά και ενδιάμεσα των αποστολών.

Με λίγα λόγια, το «Sniper: Ghost Warrior 2» είναι αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του και ενδείκνυται για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν την έντονη δράση με τη στρατηγική και την αγωνία που έχει εκ φύσεως ο ρόλος του ελεύθερου σκοπευτή.