Σχέδιο αρπαγής της Εθνικής Τράπεζας για τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής οικονομίας και απαξίωσης της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και των παλαιών μετόχων κατήγγειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ)

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο ΣΥΕΤΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί άδεια για συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ευχέρεια συμμετοχής και των παλαιών μετόχων σε ποσοστό 10% επί της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου - κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την διατήρηση της Τράπεζας υπό ελληνικό έλεγχο.

Παράλληλα ο Γ.Γιαννακόπουλος είπε ότι πρέπει να μετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε διαφορετική περίπτωση εάν χαθεί το ελληνικό μάνατζμεντ, η Εθνική που προσέφερε «πίστη» στο τραπεζικό σύστημα και έχει ταυτιστεί με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας« θα αφελληνιστεί και αυτό θα σημάνει δραματικές επιπτώσεις
τόσο για την έξοδο της χώρας από την ύφεση όσο και για την απασχόληση στον τραπεζικό κλάδο αλλά και γενικότερα» προσέθεσε.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΕΤΕ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, σημείωσαν ότι η αποχώρηση των Γάλλων από την Εμπορική, συνοδεύτηκε από «δώρα», ενώ το «σπάσιμο» της Αγροτικής σε «καλή» και «κακή» Τράπεζα ενίσχυσε τον έτερο τραπεζικό πόλο.

«Αντιθέτως η Εθνική, η ναυαρχίδα της οικονομικής μεγέθυνσης, οδηγείται μεθοδευμένα σε μαρασμό, σε τεμαχισμό και τέλος στην εκποίηση», κατήγγειλαν.  

«Οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ θα αντιδράσουν δυναμικά με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο, την προσπάθεια παραχώρησης της Τράπεζας στους ξένους άρπαγες. Καλούμε τους έλληνες εργαζομένους και όλους τους πολίτες να αναλογιστούν τις οικονομικές και εθνικές συνέπειες από το σχεδιαζόμενο έγκλημα» τόνισαν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από