Ιδιοτελή κίνητρα τη τρόικας πίσω από την αναστολή της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank εντοπίζει ο διαπρεπής οικονομολόγος και πρώην διοικητής τραπεζών Αδαμάντιος Πεπελάσης. Για το ίδιο ζήτημα θεωρεί πως και η κυβέρνηση «δεν χειρίσθηκε επαρκώς την υπόθεση» ενώ ερωτηθείς για την εγχώρια οικονομική κατάσταση και το ευρωπαϊκό περιβάλλον αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση των ευρωπαϊκών χειρισμών η οποία γίνεται διαρκώς πιο έντονη και δεν απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Δεν αποκλείω ακόμη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Αλλά ακόμη και να γίνει αυτό δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε σωστά και σοβαρά», είπε ο Αδαμάντιος Πεπελάσης.

Μιλώντας την Τρίτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, ο Αδαμάντιος Πεπελάσης εμφανίσθηκε επικριτικός για την εξέλιξη που πήρε η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank τονίζοντας πως δεν ήταν επαρκώς σχεδιασμένη.

«Είναι θλιβερό ότι μια μεγάλη προσπάθεια για τη συνένωση ανακοινώθηκε, χτύπησαν οι καμπάνες και μετά μας είπαν ότι δεν προχωρεί. Αυτό συνιστά ασόβαρες πολιτικές. Δεν ξέρω πού να αναζητήσω τον φταίχτη, αλλά δεν πρέπει να γίνονται σε μια περίοδο που η κοινωνία είναι πολύ εύθικτη και έτοιμη να παρεξηγήσει τα πάντα», δήλωσε στο ραδιόφωνο ο Αδαμάντιος Πεπελάσης.

«Αν δεν ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν, δεν έπρεπε να προχωρήσουν ή να βρουν έναν άλλο τρόπο να πείσουν την τρόικα, διότι η τρόικα δεν είναι πάντοτε εκείνη που υπαγορεύει την πολιτική για την ελληνική οικονομία και υπάρχουν πολλές υποψίες για τα κίνητρά της», πρόσθεσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «όταν γνωρίσουμε γιατί το έκανε, θα δούμε ότι όλα τα κίνητρα δεν ήταν καθαρά».

Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αδαμάντιος Πεπελάσης εκτίμησε εξάλλου πως είναι απίθανο να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη μέσα στο 2013, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.

«Ποιοι δείκτες δείχνουν οριστική και βέβαιη μετακίνηση προς τα εμπρός; Το να μου λέει ο κ. Βενιζέλος π.χ. ότι θα βρω απασχόληση για 700.000 ανέργους, το θεωρώ αστείο, ανόητο και ασόβαρο... Αυτό δεν βοηθάει να καταλάβουμε και να βοηθήσουμε όλοι να αλλάξει η ρότα της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε μεταξύ άλλων και χαρακτήρισε ανεπαρκέστατο το εγχώριο πολιτικό προσωπικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από