Εισέρχονταν στα σπίτια ηλικιωμένων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Χτυπούσαν και τραυμάτιζαν τα θύματά τους, ενώ στη συνέχεια τα ακινητοποιούσαν δένοντάς τα. Παράλληλα, έκοβαν τα καλώδια των τηλεφώνων, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα εξωτερικής επικοινωνίας.

Μέλη τής εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε εννέα ένοπλες ληστείες και τρεις απόπειρες σε βάρος ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας Αργολίδας και του Πειραιά, εξαρθρώθηκε από το τμήμα ασφαλείας Ναυπλίου.

Στη μία από αυτές, μάλιστα, στις 15 Νοεμβρίου 2012, στην Ερμιόνη Αργολίδας, οι δράστες, αφού μπήκαν σε σπίτι 87χρονου με την απειλή πιστολιού, τον χτύπησαν και τον τραυμάτισαν, τον έδεσαν σε καρέκλα και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή αφήνοντάς τον αβοήθητο. Ο άτυχος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εβδομάδες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Για τη δράση τους αυτή συνελήφθησαν στο Κρανίδι Αργολίδας τέσσερις Ελληνες, ηλικίας 36, 29, 54 και 67 ετών. Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 22 και 24 ετών, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα τέσσερις, Ρομά, ηλικίας 24, 21, 22 και 31 ετών, καθώς και δύο επιπλέον άτομα.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο Κρανίδι Αργολίδας και στο Ίλιον Αττικής, στις οικίες και στα οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας SM, 77 φυσίγγια διαμετρήματος 6,35 mm, ένα μαχαίρι με λάμα 12 εκατοστών, ένα στιλέτο τύπου «πεταλούδα», μία πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος, αξεσουάρ μεταμφίεσης, μία ζυγαριά ακριβείας, 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 3 modem και 6 φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB), 4 φωτογραφικές μηχανές, ένας ανιχνευτής μετάλλων, 2 ζευγάρια κιάλια, 27 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM, 57 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, το ποσό των 40.500 ευρώ, ένα χρηματοκιβώτιο, μπλοκ επιταγών, 7 βιβλιάρια καταθέσεων, 5 κάρτες ανάληψης χρημάτων, συσκευασία με 83 πλαστικά δέσμευσης καλωδίων, καθώς και διάφορα κοσμήματα.