Σε δύσκολη θέση έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες ο γάλλος υπουργός Οικονομικών λόγω των σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει στους κόλπους της κυβέρνησης. Η κοινή γνώμη δεν μπορεί να πειστεί ότι ο Μοσκοβισί δεν γνώριζε τίποτα για τους λογαριασμούς του πρώην συναδέλφου του Ζερόμ Καουζάκ. Τόσο η Δεξιά όσο και η άκρα Αριστερά ζητούν την παραίτησή του.
Ο Μοσκοβισί είναι επίσης υποχρεωμένος να υπερασπιστεί την πολιτική της λιτότητας, η θέση του όμως είναι δύσκολη και στην Ευρώπη καθώς η Κομισιόν δεν πείθεται από τη δέσμευσή του ότι το έλλειμμα της Γαλλίας θα μειωθεί το 2014 στο 3% του ΑΕΠ. Χαρακτηριστικό είναι ένα στιγμιότυπο που περιγράφουν οι ανταποκριτές της «Μοντ» στις Βρυξέλλες. Στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για την Κύπρο, τη νύχτα της 24ης Μαρτίου, ο γάλλος υπουργός αποκοιμήθηκε - όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, «μόνο για δέκα λεπτά». Και η διευθύντρια του ΔΝΤ, η συμπατριώτισσά του Κριστίν Λαγκάρντ, δεν απέφυγε ένα φαρμακερό σχόλιο: «Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν ακούγεται η φωνή της Γαλλίας...».
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ